Καταβολή των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ μέχρι το Πάσχα

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο Υφυπουργός κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, Βουλευτές των νομών Άρτας και Έβρου, οι Αντιπεριφερειάρχες Άρτας και Έβρου, Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορείς των πλημμυροπαθών περιοχών, Υπηρεσιακοί Παράγοντες των περιοχών και στελέχη των υπηρεσιών του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των εποπτευόμενων Οργανισμών του Υπουργείου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών, προκειμένου να συζητηθούν οι δράσεις και οι προτεραιότητες, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμυρών της Άρτας και του Έβρου.

Όσον αφορά το ζωικό κεφάλαιο και τις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν το Υπουργείο ανακοινώνει τα εξής:

Άρτα & Έβρος

Σε ότι αφορά το ζωικό κεφάλαιο ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταβολή των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ μέχρι το Πάσχα σε όσους κτηνοτρόφους είναι ασφαλιστικά ενήμεροι (έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές).

Ταυτόχρονα το Υπουργείο ανακοινώνει ότι θα αξιοποιήσει το ποσό ύψους 100.000 ευρώ από τις Έγγειες Βελτιώσεις για την κάλυψη των ζημιών, με πρόθεση το ποσό αυτό να αυξηθεί. Εξετάζεται να χαρακτηριστούν τα αντλητικά συγκροτήματα επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

Το Υπουργείο επίσης προχωρά άμεσα σε όλες τις ενέργειες, ώστε μέσω του νέου Π.Α.Α. (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) να διαμορφωθεί νέο μέτρο πού θα στοχεύει στην αποζημίωση των πλημμυροπαθών περιοχών που θα μπορεί να εφαρμοστεί από την 1/1/2015.

Για όλες τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Ελλάδος

Από το Υπουργείο Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών υπήρξε ενημέρωση ότι είναι ήδη προς Υπογραφή των Κ.Υ.Α. μεταξύ των Υπουργείων Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών με τις οποίες οι περιοχές θα χαρακτηρίζονται ως θεομηνειόπληκτες και θα γίνεται μέριμνα για την αποζημίωση των κτιριακών υποδομών. Μετά την υπογραφή της ανωτέρω Κ.Υ.Α. θα ακολουθήσουν Κ.Υ.Α. που θα μεριμνούν για την αποζημίωση των εξοπλισμών.

You might also like