Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΕΔΟΚ και του ΥπΑΑΤ για την υγιεινή στα σφαγεία

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στη Θεσσαλονίκη, την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων που έχουν σκοπό την επιμόρφωση των επαγγελματιών του κρέατος, με συμμετοχή περισσότερων από 130 εκπροσώπων, επαγγελματιών και επιστημόνων του τομέα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της  αρμόδιας Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων  Ζωικής Προέλευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και με τη στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων – Κρέατος (ΠΣΒΣ-Κ), υπό την αιγίδα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου.

Εισαγωγικές ομιλίες και χαιρετισμούς απεύθυναν, ο Πρόεδρος της ΕΔΟΚ, κ. Γίτσας Ελευθέριος, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ) και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού κ. Καραβέλας Μιχάλης, ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ)  κ. Μάμαλης Σπύρος, η εκπρόσωπος του Γενικού Διευθυντή Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βαφειάδη Γιώργου, ο κ. Μεγαλοβασίλης Βασίλης Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων – Κρέατος, ενώ την έναρξη κήρυξε ο κ. Αλεξανδρόπουλος Θωμάς, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής,  εκ μέρους και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Θεματολογία

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι ακόλουθες ομιλίες:

– Αναισθητοποίηση των ζώων σύμφωνα με την Ενωσιακή Νομοθεσία.-  Πλευράκη Κατερίνα – Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε Θεσσαλονίκης)

– Χειρισμός των ζωικών υποπροϊόντων στα σφαγεία – Πλόσκα Βασιλική – Εισηγήτρια Τμήματος Ζωικών Υποπροϊόντων της Δ/νση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων ΥΠΠΑΤ.

– Ιχνηλασιμότητα του Κρέατος – Μεθενίτου Γεωργία – Προϊσταμένη της Δ/νσης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων ΥΠΠΑΤ

– Υγιεινή χώρου και Προσωπικού σφαγείων – Υγιεινή της σφαγής – Παπαδάκη Παναγιώτα – Προϊσταμένης Τμήματος της Δ/νσης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων ΥΠΠΑΤ.

– Ψύξη του σφάγιου και του κρέατος: Επιδράσεις στην ποιότητα  – Καθηγητής Ραμαντάνης Σπύρος – DVM, Dr. med. vet., Dipl. ECVPH, ΤΕΙΑ

– Τεχνολογία και Τεχνικές ψύξης θαλάμων σφαγείων και μέσων μεταφοράς σφάγιων  – Λαζαρίδης Δημήτρης – Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος.

– ΑΡΤΕΜΙΣ – Το σύστημα ηλεκτρονικής διασύνδεσης επιχειρήσεων κρέατος –

– Παλιούρας Βασίλης – Ηλ/γος Μηχ/κος & Μηχ/κος Η/Υ  – ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ

Συντονιστές των Συνεδριών ήταν, ο κ. Αλεξανδρόπουλος Θωμάς – Γενικός Δ/ντης Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ και η κ. Μεθενίτου Γεωργία – Προϊσταμένη της Δ/νσης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων ΥΠΠΑΤ και της Συντονιστής της Συζήτησης που ακολούθησε ο κ. Γεωργούδης Ανδρέας – Καθηγητής, Εντεταλμένος  Σύμβουλος της ΕΔΟΚ.

Αναλυτική παρουσίαση της ημερίδας και φωτογραφικό υλικό θα δημοσιευθούν στο MEAT PLACE Ιουλίου – Αυγούστου.

 

 

You might also like