«Οι Ταξιάρχες» εναντιώνονται στο νόμο 4492/2017 – Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης

Η Διοίκηση της ΄Ενωσης «Οι Ταξιάρχες»,  μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 18/4/18, αποφάσισε  και αποστέλλει το ψήφισμα αυτό με την απόφαση  όλων των μελών που με συντριπτική πλειοψηφία εναντιώνονται στο νόμο 4492/2017 που ζητά την αναγραφή της προέλευσης των κρεάτων και στην ταμειακή μηχανή.

Αναφέρει το ψήφισμα:

«Εμείς ως κρεοπώλες, από το 2008 αναγράφουμε μέσω των ζυγιστικών μηχανών την προέλευση των κρεάτων και ενημερώνουμε τον καταναλωτή από τις αναρτημένες πινακίδες, εντός των καταστημάτων μας και προφορικά. Η αναγραφή της προέλευσης στην ταμειακή, είναι ένα μέτρο που δυστυχώς δεν θα φέρει τα απαιτούμενα αποτελέσματα, αυτά που νομίζουν όλοι αυτοί που το προώθησαν και το συνέταξαν και πέρασε σαν νόμος από τη Βουλή των Ελλήνων.

Δεν εναντιωνόμαστε στην ενημέρωση και τον έλεγχο για το τι πουλάμε μέσα από τα καταστήματά μας, αντιθέτως είμαστε υπέρμαχοι σε ό,τι καλό και σωστό γίνεται κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων, των λαθροσφαγών και της παράνομης διακίνησης, αλλά ένα μέτρο που αρχίζει και σταματά στην πόρτα του κρεοπωλείου και μας στοχοποιεί απέναντι στον έλληνα καταναλωτή, μας εξοργίζει και μας βρίσκει αντίθετους.

Η ισχύς του μέτρου έχει καταλυτική ημερομηνία την 18/4/18  και ενώ έχει ψηφιστεί εδώ και έξι  μήνες δεν έχει εκδοθεί διευκρινιστική απόφαση για τεχνικά προβλήματα, ως προς την εφαρμογή του. Οι εταιρείες που αντιπροσωπεύουν και πωλούν ταμειακές μηχανές και συστήματα ταμειακά, δεν έχουν καθαρή εικόνα τι πρέπει και τι απαγορεύεται για να είναι νόμιμος και να μην έχει πρόβλημα σε κάθε έλεγχο ο χειριστής (κρεοπώλης), γιατί οι ασάφειες του νόμου είναι υπέρ του ελεγκτή και τα πρόστιμα είναι πολύ μεγάλα και δυσβάσταχτα, ειδικά σε εποχή οικονομικής κρίσης.

Δεν διευκρινίζεται ο τρόπος ελέγχου και από ποια η αρμόδια αρχή. Η φύλαξη του Ζ από τις ζυγιστικές μηχανές και το Ζ από τις ταμειακές μηχανές, εφόσον εκδίδεται σε καθημερινή βάση, πώς θα μπορεί να εκδοθεί και σε μηνιαία και η φύλαξη όλων αυτών των στοιχείων για τρία χρόνια;

Θα θέλαμε άμεσα, μέσω διευκρινιστικής ΚΥΑ, όλα τα πιο πάνω προβλήματα να λυθούν, για να αρχίσουμε και εμείς να εφαρμόζουμε το μέτρο και το νόμο, και να μην είμαστε εκτεθειμένοι  απέναντι στους ελεγκτές και να μην προβούμε σε αγορά εξοπλισμού, ο οποίος δεν θα είναι κατάλληλος για τις απαιτήσεις της εφαρμογής του Νόμου».

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΘΗΝΑ 18/4/18

Το ψήφισμα εστάλη προς:

1) Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης  και Τροφίμων, Δ/νση Υγιεινής και Ασφ. Τροφίμων Ζωϊκής Προέλευσης

2) Κo Μπελεσιώτη Χρήστο, Προϊστάμενο Δ/νσης Αγρ. Οικονομίας και Κτην/κής Περιφ. Ενότητα Κεντρ. Τομέα Αθηνών Περιφέρειας  Αττικής

3) Κο Κορμά Ευστάθιο, Προϊστάμενο τμήματος Κτην/κής και Δημόσιας Υγείας Περιφ. Ενότητα Νότιου Τομέα Αθηνών

4) Kα Καπετανοπούλου Χρυσάνθη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αγρ.Οικονομίας και Κτην/κής Περιφερ. Ενότητας Ανατολικής Αττικής

5) Προϊστάμενο Δ/νσης Αγρ. Οικονομίας και  Κτην/κής Περιφ. Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών

6) Κο  Μπίσια Γεώργιο, Προϊστάμενο Δ/νσης Αγρ.Οικονομίας και  Κτην/κής Περιφ. Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών

7) Πανελλήνια Ομοσπονδία Κατ/ρχών Κρεοπωλών (Π.Ο.Κ.Κ.)

8) Μ.Μ.Ε.

You might also like