Οι σκωτσέζοι κρεοπώλες γιορτάζουν την 100ή επέτειο του SFMFT

Η Σκωτσέζικη Ομοσπονδία Εμπορικών Συνεργατών Κρέατος (SFMFT), γνωστή και ως «Σκωτσέζικα Κρεοπωλεία», δημιουργήθηκε στις 26 Ιουλίου 1918 ως μια αρχή για την εκπροσώπηση των συμφερόντων τόσο των ανεξάρτητων εμπόρων λιανικής πώλησης κρέατος, όσο και των χονδρεμπόρων.

Σήμερα η ομοσπονδία αντιπροσωπεύει περί τους 400 κρεοπώλες στη Σκωτία, ενώ διαθέτει επίσης και ένα εκπαιδευτικό σκέλος, το επονομαζόμενο «Scottish Meat Training», το οποίο παρέχει ένα πρόγραμμα μαθητείας σε περίπου 200 εκπαιδευόμενους σε όλη τη Σκωτία κάθε χρόνο.
Η πρώτη ετήσια συνάντηση της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη τον Οκτώβριο του 1918 και φέτος τα μέλη της θα γιορτάσουν την 100η Ετήσια Γενική Συνέλευση και θα εκλέξουν τον 79ο πρόεδρό τους στην ίδια πόλη.
Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2018 στο Grand Central Hotel Glasgow με πλήθος ομιλητών του κλάδου από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.
Ο Alan Clarke, διευθύνων σύμβουλος της Quality Meat Scotland, η οποία διευθύνει το Scotch Butchers Club και συνεργάζεται στενά με τους κτηνοτρόφους της Σκωτίας, συνεχάρη την ομοσπονδία για την επίτευξη του ορόσημου των 100 χρόνων δηλώνοντας: «Αξίζει τεράστια αναγνώριση στους κρεοπώλες, τόσο για την προσφορά τους στις τοπικές κοινότητες σε ολόκληρη τη Σκωτία, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο έχουν εξελιχθεί οι επιχειρήσεις τους, συνδυάζοντας τα καλύτερα της καινοτομίας και της παράδοσης». Ενώ τόνισε πως: «Η ομοσπονδία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη στήριξη αυτών των επιχειρήσεων για να εξελιχθεί με τα χρόνια, δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η κατάρτιση για το μέλλον τους».
Ο Paul Boyle, πρόεδρος της Scottish Craft Butchers, δήλωσε ότι: «Οι κρεοπώλες σε όλη τη Σκωτία έχουν εργαστεί σκληρά αναζητώντας συνεχώς τρόπους βελτίωσης των υπηρεσιών τους, καθώς είναι υπερήφανοι για την ποιότητα του κρέατος που διαχειρίζονται». Ενώ συμπλήρωσε πως: «Είναι ζωτικής σημασίας να ενθαρρύνουμε συνεχώς τους νέους να μαθαίνουνε περισσότερα για το κρεοπωλείο».
Ο Boyle αποτίει φόρο τιμής σε όλους τους αφανείς ήρωες, που εργάστηκαν σκληρά, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της ομοσπονδίας και ιδιαίτερα στο σημερινό προσωπικό υπό την ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου Douglas Scott, ο οποίος εργάστηκε για την οργάνωση περισσότερα από 17 χρόνια.

 

 

You might also like