Τα θέματα που θα συζητηθούν στην ημερίδα της ΕΔΟΚ στο πλαίσιο της 6ης MEAT & GRILL DAYS (Αναλυτικό πρόγραμμα)

 

Η διατροφική αξία του κρέατος και η θέση του στη σύγχρονη κοινωνία είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιήσει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος / ΕΔΟΚ με τη στήριξη επαγγελματικών φορέων του κλάδου, του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΟ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 6ης έκθεσης MEAT &GRILL DAYS 2018.

Στόχος της ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, από τις 14.00 έως 16.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Hall 2, του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, είναι η υπεύθυνη ενημέρωση και η δημόσια συζήτηση για αυτό το επίκαιρο θέμα, που άλλωστε περιλαμβάνει και όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης.

Σε συνεργασία με την UECBV (Ευρωπαϊκή Ένωση Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος) στο ερώτημα “Τι προσδοκά η κοινωνία και ποια η πληροφόρησή της από τον τομέα του κρέατος”, η ΕΔΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να αποτυπώσει την κατάσταση και να αντιδράσει στη μεθοδευμένη δυσφήμιση του κρέατος, η οποία μπορεί να έχει σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους  και στην κοινωνία. Παρακολουθεί με προσοχή και μαζί με τους επιστημονικούς και κρατικούς φορείς, τα ζητήματα που αναφέρονται στο κρέας σχετικά με την υγιεινή της διατροφής, την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, καθώς και την ευζωία των ζώων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

«Το κρέας: Η διατροφική του αξία και η θέση του στη σύγχρονη κοινωνία»

 

Συντονιστής: Γιώργος Διδάγγελος –  Γεν. Γραμματέας ΕΔΟΚ, Γεωπόνος, Γεωργοοικονομολόγος

13.45 – 14.00: Προσέλευση – Υποδοχή

14.00 – 14.15: Χαιρετισμοί από εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΛΓΟ και άλλους φορείς.

14.15 -14.30: Ο τομέας του κρέατος και ο ρόλος της ΕΔΟΚ. Στόχοι και δραστηριότητες

Ελευθέριος Γίτσας, Πρόεδρος ΕΔΟΚ

14.30 – 14.45: Τι προσδοκά η κοινωνία και ποιες οι απαντήσεις από τον τομέα του κρέατος

Ανδρέας Γεωργούδης, Γεν. Διευθυντής ΕΔΟΚ, Καθηγητής

14.45 – 15.00: Η  αξία του κρέατος για την ανθρώπινη υγεία

Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, Ιατρός, Καρδιολόγος, Πνευμονολόγος

15.00 – 15.15: Η διαδρομή του κρέατος από την παραγωγή στην κατανάλωση

Σπύρος Ραμαντάνης, Καθηγητής  – DVM, Dr . med. vet., Dipl. ECVPH, Παν. Δυτικής Αττικής

15.15 – 15.30: Οι διαφορετικές προσεγγίσεις της ευζωίας των παραγωγικών ζώων

Ευαγγελία Σωσσίδου, Κτηνίατρος, Ερευνήτρια Α’ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

15.30 – 16.00:  Συζήτηση – Ανακεφαλαίωση 

Συντονιστής: Ανδρέας Γεωργούδης

Ομιλητές:

  • Χάρης Τζανής, Δημοσιογράφος

«Η ανάγκη της κοινωνίας για ενημέρωση»

  • Γιάννης Δεκόλης, Κτηνοτρόφος, Ιδρυτής Πανελλήνιας Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων

«Οι ανάγκες των παραγωγών για ενημέρωση ώστε να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της αγοράς και της κοινωνίας»

  • Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ)

«Η παραπληροφόρηση σχετικά με την ονοματολογία και τη σύσταση προϊόντων ζωικής προέλευσης»

 

You might also like