Ο κ. Δ. Γαλανάκης δίδαξε στους φοιτητές τον τρόπο δημιουργίας κρεατοσκευασμάτων

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Μεσσηνίας Δημήτρη Γαλανάκη σε  40 τεταρτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες (χωρισμένους σε 2 τμήματα) του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Καλαμάτας εργαστήριο με θέμα: «Τρόπος παρασκευής λουκάνικου χοιρινού και από κοτόπουλο». Τους δόθηκαν τα υλικά, δηλαδή, κρέας, μπαχαρικά, σε αναλογία για 10 κιλά κρέας ανά είδος και θα έπρεπε να υπολογίσουν την ποσότητα ανά είδος κρεατομάζας που τους δόθηκε.

Με την καθοδήγηση του κ. Γαλανάκη οι φοιτητές παρασκεύασαν τα λουκάνικα μόνοι τους, τα οποία μετά το τέλος του κάθε τμήματος τους δόθηκαν για να τα δοκιμάσουν.

Οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την όλη διαδικασία και έκαναν πολλές ερωτήσεις, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι ενεργή και αρκετά μεγάλη συμμετοχή παρατηρήθηκε για άλλη μια φορά από τις φοιτήτριες.

Αυτό το εργαστήριο πραγματοποιείται για 5 χρόνια πάντα σε 4ετείς φοιτητές σε συνεργασία του ΤΕΙ με τον πρόεδρο Κρεοπωλών Ν. Μεσσηνίας και φέτος βοήθησε στην όλη διαδικασία και ο πρωτοετής φοιτητής Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Καλαμάτας Μιχάλης Τικέλλης, γιός του συναδέλφου και ταμία της Ένωσης Αθήνας «Οι Ταξιάρχες» κ. Στέφανου Τικέλλη.

 

You might also like