Η MULTIVAC επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της με την νέα σειρά μηχανών συσκευασίας σε προδιαμορφωμένους περιέκτες (traysealer) X-line

Η MULTIVAC επεκτείνει τη γκάμα των συσκευαστικών μηχανών με τη νέα γενιά μηχανών X-line. Μετά την εισαγωγή της θερμοδιαμορφωτικής μηχανής συσκευασίας τύπου RX 4.0, έρχεται η νέα γενιά μηχανών συσκευασίας σε προδιαμορφωμένους περιέκτες (traysealer). Η νέα σειρά TX 710 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στους επισκέπτες της Διεθνή Έκθεση IFFA 2019 στην Φρανκφούρτη 4 – 9 Μαΐου. Τα χαρακτηριστικά αυτής της τελευταίας εξέλιξης είναι ο αρμονικός συνδυασμός του στιβαρού σχεδιασμού με ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου, που παρέχουν μέγιστη ευελιξία, απόδοση και αξιοπιστία.

Η σειρά TX 710 θα παρουσιαστεί στην έκθεση για την παραγωγή πακέτων με τροποποιημένη ατμόσφαιρα (MAP). Η ψηφιοποίηση στις γραμμές παραγωγής αποτελεί θεμελιώδη συνιστώσα της MULTIVAC για την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Η νέα γενιά θερμοδιαμορφωτικών μηχανών συσκευασίας τύπου RX 4.0 χαρακτηρίζεται από ευρύ φάσμα καινοτόμων τεχνολογιών και χάρη στο ολοκληρωμένο σύστημα αισθητήρων και την απρόσκοπτη ψηφιοποίηση δημιουργεί μια νέα διάσταση στην αξιοπιστία, την ποιότητα και την παραγωγή των συσκευασιών. Η νέα σειρά RX 4.0 μπορεί επίσης να συνδεθεί με το Cloud της MULTIVAC, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών της MULTIVAC Smart Services.

Η νέα σειρά traysealer TX 710 είναι ευέλικτη, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την νέα σειρά RX 4.0 και είναι κατάλληλη για τη συσκευασία μιας μεγάλης ποικιλίας προϊόντων χάρη στις πολλές δυνατότητες σχεδίασης της. Φρούτα, λαχανικά, κρέατα, λουκάνικα, ψάρια, πουλερικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και έτοιμα γεύματα κάθε είδους μπορούν να συσκευασθούν με αξιοπιστία και να παραχθούν συσκευασίες που προσθέτουν αξία στο συσκευασμένο προϊόν . Η υψηλή απόδοση της σειράς TX 710 είναι αποτέλεσμα της τέλειας αλληλεπίδρασης μεταξύ ενός έξυπνου μηχανισμού ελέγχου και της μηχανικής κατασκευής που είναι ανθεκτική συνδυάζοντας τη μεγάλη εξοικονόμηση χώρου. Η ταχύτητα παραγωγής συσκευασιών σε κενό ανέρχεται σε 25 κύκλους ανά λεπτό, η παραγωγή με τροποποιημένη ατμόσφαιρα είναι έως και 18 κύκλοι / λεπτό και με συσκευασίες MultiFreshTM έως 10 κύκλους / λεπτό.

Το ολοκληρωμένο σύστημα αισθητήρων της μηχανής διασφαλίζει την γρήγορη και ακριβή διαδικασία για εφαρμογές MAP και MultiFresh ™. Ως μέρος του ελέγχου της μηχανής (traysealer), η λειτουργία του Multi Sensor Control μειώνει τους χρόνους μεταγωγής των διαφόρων κυκλωμάτων ελέγχου και αντισταθμίζει αυτά όπου απαιτείται, ενεργοποιώντας σύντομες εκκινήσεις των διαφόρων μερών της μηχνής.

Ένα άλλο στοιχείο του έξυπνου μηχανισμού ελέγχου, η λειτουργία Flow Manager, παρακολουθεί τους ισχυρούς σερβοκινητήρες και είναι σε θέση να συντονίζει τις διαδοχικές κινήσεις με μεγάλη ακρίβεια και αξιοπιστία. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται πάντα η μέγιστη απόδοση των μηχανών και το υψηλότερο δυνατό επίπεδο σταθερότητας λειτουργίας.

Ο διαχειριστής ροής διασφαλίζει ότι οι ακολουθίες χρόνου για ολόκληρη τη διαδικασία συσκευασίας, από την τροφοδοσία μέχρι την εκφόρτωση των πακέτων, με αυτόματο συγχρονισμό. Αυτό δημιουργεί μια δυναμική διαδικασία, η οποία είναι πολύ ήπια στην κίνηση των περιεκτών και παρέχει μια εξαιρετικά ομοιόμορφη ροή προϊόντων. Εάν η ροή του προϊόντος αποκλίνει από την τιμή στόχου, προσαρμόζεται αυτόματα από τον διαχειριστή ροής. Οι υπερβολικοί χρόνοι κενού ή η πτώση της πίεσης σφράγισης, για παράδειγμα, ανιχνεύονται αυτόματα από το σύστημα ελέγχου πολλαπλών αισθητήρων, το οποίο εκκινεί τα κατάλληλα μέτρα ή, εάν είναι απαραίτητο, σταματάει το μηχάνημα. Αυτό εξασφαλίζει ότι η ποιότητα της συσκευασίας διατηρείται πάντα στο βέλτιστο επίπεδο. Ο νέος σχεδιασμός του καλούπιου, το X-tools, αποτελεί μια επιπλέον εγγύηση για μια σταθερά υψηλή ποιότητα συσκευασίας. Χάρη στην ομοιόμορφη κατανομή των δυνάμεων σφράγισης , επιτυγχάνεται πάντοτε ένα ομοιόμορφο και αξιόπιστο αποτέλεσμα συσκευασίας.

Η τεχνολογία RFID χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην ομαλή και χωρίς προβλήματα αλλαγή της μήτρας και αυτό εξασφαλίζει ότι το TX 710 έχει πάντα υψηλή παραγωγικότητα. Τα X-tools αυξάνουν σημαντικά την αξιοπιστία λειτουργίας και την ταχύτητα των μηχανών, ιδιαίτερα όταν οι πελάτες συσκευάζουν σε διαφορετικών διαστάσεων περιέκτες και ως εκ τούτου πρέπει να εκτελούν πολλές αλλαγές. Ο μηχανισμός ελέγχου Multi-Touch με τη νέα διεπαφή χρήστη HMI 3 συμβάλλει σημαντικά στο υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας λειτουργίας και εξαιρετικής επικοινωνίας με το χρήστη.

Χάρη στην αρθρωτή κατασκευή του TX 710, οι συχνές αλλαγές περιεκτών και κατά συνέπεια οι αλλαγές των καλουπιών, μπορούν να πραγματοποιηθούν σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Η προθέρμανση της μήτρας επιτυγχάνεται άμεσα, επιτρέποντας στο TX 710 να είναι διαθέσιμο για την επόμενη παρτίδα παραγωγής αμέσως μετά την αλλαγή του καλουπιού.

Δεδομένου ότι όλες οι συναφείς οδηγίες απεικονίζονται επάνω στη μήτρα του TX 710, ο χειριστής μπορεί να αλλάξει ανάμεσα σε διάφορα σχήματα συσκευασίας ή διαφορετικές εφαρμογές με ελάχιστη προσπάθεια. Χάρη στην αρθρωτή κατασκευή, το ολοκληρωμένο σύστημα αισθητήρων και την τεχνολογία servo, καθώς και τις έξυπνες μήτρες και την προαιρετική σύνδεση με το Cloud της MULTIVAC, το νέο TX 710 είναι τέλεια εξοπλισμένο για τις προκλήσεις του αύριο.

Οι έξυπνες υπηρεσίες της MULTIVAC είναι επίσης διαθέσιμες για το TX 710 και αυτές συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της αποδοτικότητας της μηχανής και της ικανότητας χρήσης. Αυτές περιλαμβάνουν την πρόβλεψη συντήρησης και την ανάλυση της συνολικής αποτελεσματικότητας του εξοπλισμού (OEE), καθώς και μια ειδική λειτουργία, τον αναλυτή συμβάντων μηχανής. Αν το TX 710 είναι συνδεδεμένο στο MULTIVAC Pack Pilot, αυτό σας παρέχει βοήθεια όταν ρυθμίζετε τις παραμέτρους του μηχανήματος, διασφαλίζοντας ότι επιτυγχάνονται άριστα αποτελέσματα συσκευασίας από την αρχή της παραγωγής.

Οι πελάτες της MULTIVAC μπορούν να αποφασίσουν άμεσα ή αργότερα για τα διάφορα προαιρετικά πακέτα υπηρεσιών που είναι διαθέσιμα. Οι τυποποιημένες μήτρες είναι ήδη συμβατές με αυτές τις προαιρετικές λειτουργίες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

2106619621-2, 2310542491

www.multivac.gr, e-mail: [email protected]

You might also like