Σταύρος Αραχωβίτης: Στόχος και αταλάντευτη θέληση μας είναι να υπάρξει προστασία για τον “Ελληνικό Γύρο”

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, παραχώρησε την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο, ώστε εν όψη εκλογών να παρουσιάσει το έως τώρα έργο του ΥΠΑΑΤ, καθώς επίσης και τις εκκρεμότητες που βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού, μένουν να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της Πιστοποίησης του “Ελληνικού Γύρου”, ο κ. Αραχωβίτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του MEAT PLACE, δήλωσε πως: «Μετά από πάρα πολύ καιρό υπήρξε πρόταση για την προστασία ενός ακόμη ελληνικού προϊόντος, αυτή του του “Ελληνικού Γύρου”, πρωτοβουλία που πανηγυρίσαμε όλοι».

«Υπάρχει όπως γνωρίζετε μια διαφορετική προσέγγιση πάνω στο θέμα. Αν δηλαδή, θα πρέπει να πιστοποιηθεί ως ΕΠΙΠ δηλαδή, ως συνταγή, η ως ΠΟΠ η ΠΓΕ που αφορά την πρώτη ύλη δηλαδή, την προέλευση του κρέατος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του. Είναι δύο διαφορετικές αντιμετωπίσεις. Ήδη από καιρό έχει πραγματοποιηθεί στο υπουργείο μια σύσκεψη με την υφυπουργό κα Τελιγιορίδου, τους κτηνοτρόφους και όλους τους φορείς στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να βρούμε μια συναινετική λύση».

«Προχωράμε, ώστε οι ενστάσεις στην πρόταση του ΣΕΒΕΚ να λήξουν έως το τέλος του μήνα, ώστε να μην αφήσουμε να χαθεί άλλη μια ευκαιρία, αφήνοντας απροστάτευτο -όπως έγινε με την περίπτωση του ελληνικού γιαουρτιού- ένα ακόμη ελληνικό προϊόν. Στόχος και αταλάντευτη θέληση μας είναι να υπάρξει προστασία. Ο τρόπος θα αποφασιστεί από τις εμπλεκόμενες πλευρές».

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης και οι δύο γενικοί γραμματείς, κ.κ. Νίκος Αντώνογλου και Χαράλαμπος Κασίμης, ενώ παραβρέθηκαν και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, καθώς και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αθανάσιος Καπρέλης, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Πολυχρόνης Πολυχρονίου, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Νίκος Κατής, και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές.

You might also like