Διεθνές Συνέδριο UECBV: «Συναντούμε το παρόν, διαμορφώνουμε το μέλλον»

Ξεκινούν την Παρασκευή 8/11 οι κεντρικές εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος (UECBV), καθώς και του Δικτύου Νέων Ευρωπαίων Στελεχών του Κρέατος (YEMCo), το οποίο διοργανώνει η Εθνική

Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) στις 7-9 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα.

 

H UECBV καλύπτει τον εμπορικό τομέα της κτηνοτροφίας, καθώς και τις συναλλαγές του κρέατος. Αποστολή της είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο εξασφαλίζεται ότι, όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας του εμπορίου ζώντων ζώων και κρέατος καθώς και η βιομηχανία κρέατος της Ευρώπης (οι κτηνοτρόφοι, οι αγορές ζωικού κεφαλαίου, οι έμποροι ζώντων ζώων, τα σφαγεία, τα εργαστήρια τεμαχισμού και επεξεργασίας, οι μονάδες παρασκευής προϊόντων κρέατος, οι χονδρέμποροι, οι εισαγωγείς και οι εξαγωγείς), μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών και της κοινωνίας γενικότερα, ασκώντας αποτελεσματικό ανταγωνισμό με σεβασμό στην αειφόρο ανάπτυξη.

Στην UECBV συμμετέχουν 53 εθνικές οργανώσεις που προέρχονται από 24 από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανώσεις από την Ιαπωνία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία, την Ελβετία, την Τουρκία και την Ουκρανία καθώς και τρείς διεθνείς σχετικές με τον τομέα οργανώσεις. Συνολικά, εκπροσωπούνται στην UECBV μέσω των εθνικών οργανώσεων και των διεθνών ομοσπονδιών που είναι μέλη της, 20.000 περίπου επιχειρηματικές μορφές όλων των μεγεθών που αντιστοιχούν σε 230.000 θέσεις εργασίας.

Υπό τον γενικό τίτλο «Συναντούμε το παρόν, διαμορφώνουμε το μέλλον» και με κεντρικό σύνθημα «Αντιμετωπίζοντας μελλοντικές προκλήσεις: Εμπορικές Σχέσεις και Τεχνολογία», το Διεθνές αυτό Συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 8/11 το κυρίως μέρος του με τους χαιρετισμούς που θα απευθύνουν ο υπουργός ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδης, ο Γ.Γ. Εμπορίου Π. Σταμπουλίδης και ο πρόεδρος της UECBV Ph. Borremans και ο πρόεδρος της ΕΔΟΚ Λ. Γίτσας.

Ανάμεσα στα ζητήματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Ελλάδα θα αναδειχθεί ως πύλη για τις εξαγωγές κρέατος προς τη Μέση και την Άπω Ανατολή και ως χώρα επενδύσεων που σχετίζονται με τον τομέα του κρέατος, καθώς και η καινοτομία όπως η ευφυής κτηνοτροφία και η εισαγωγή των ρομπότ συνεργασίας στη μεταποίηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το επίκεντρο του Συνεδρίου, όμως, θα είναι η Πράσινη Συμφωνία της Κομισιόν και το τι ακριβώς σημαίνει για τον τομέα του κρέατος. Πως δηλαδή, θα προστατευθεί το περιβάλλον και παράλληλα θα διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη του.

Με την πλούσια ατζέντα του αλλά και τον μεγάλο αριθμό συνέδρων που έχουν εγγραφεί ήδη -μεταξύ των οποίων κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων του τομέα από Ελλάδα και εξωτερικό- το Διεθνές Συνέδριο φιλοδοξεί να δώσει καίριες απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τον τομέα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον τέλος, θα έχουν και οι τεχνικές συναντήσεις με τη συμμετοχή ειδικών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την πρώτη ημέρα Πέμπτη 7/11. Σε αυτές όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τομέα του κρέατος θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και γνώσεις με άλλους επαγγελματίες και στελέχη. Tο τριήμερο θα ολοκληρωθεί με τις επισκέψεις σε εκμεταλλεύσεις, αλλά και με πολιτιστικό πρόγραμμα το Σάββατο 9/11.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δείτε το πρόγραμμα: ΕΔΩ

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνεδρίου και της Ετήσιας Συνέλευσης της UECBV και YEMCo: https://uecbv2019agm.gr/el/home-gr-2/

You might also like