Μ. Βορίδης: Ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής κτηνοτροφίας

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στα Τρίκαλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜΤΟ Τρικάλων, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Έχουμε πρόγραμμα για να ενισχύσουμε το εισόδημα των παραγωγών και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση, αναφέρθηκε ανάμεσα σ’ άλλα και στον απολογισμό των σημαντικότερων δράσεων που έχει επιτύχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τη διάρκεια της θητείας του, καθώς επίσης και τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2020.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει πολύ πιο πέρα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης, έχοντας δημιουργήσει προϋποθέσεις, που θα οδηγήσουν στην επίλυση μίας σειράς ζητημάτων που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο για χρόνια. Μίλησε για μείωση του κόστους παραγωγής, μέσω της μείωσης του φόρου των αγροτικών επιχειρήσεων από το 28% στο 20% και της δραστικής μείωσης του εισαγωγικού συντελεστή του φόρου εισοδήματος από το 22% στο 9%. Ενώ, σε ό,τι αφορά τη μείωση του κόστους παραγωγής, τόνισε πως επήλθε μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22%, ενώ θα ακολουθήσει και επιπλέον μείωση κατά 8% εντός του 2020. Παράλληλα διατηρήθηκε σταθερό το αφορολόγητο, κ.ά.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τέλος, τόνισε πως: «Πρόκειται για μέτρα που ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα, στοχεύοντας στην εξασφάλιση ενός ικανού και αξιοπρεπέστατου εισοδήματος στους αγρότες».

“Η αφορμή για την παρουσία μου εδώ είναι η κοπή της πίτας. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που είμαι κοντά με τις κομματικές μου οργανώσεις, οι οποίες και μετά τις εκλογές εξακολουθούν να παίζουν έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Βέβαια η ιδιότητά μου ως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, συνδυασμένη με το γεγονός ότι τα Τρίκαλα είναι μια κατεξοχήν αγροτική, κτηνοτροφική περιοχή, νομίζω θα δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε και το έργο που έχουμε κάνει αυτό το εξάμηνο στην κυβέρνηση, αλλά και κυρίως το πρόγραμμα το οποίο έχουμε προκειμένου να ενισχύσουμε το εισόδημα των παραγωγών, προκειμένου να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και με αυτόν τον τρόπο να διεκδικήσουμε όσο δυνατόν περισσότερη και μεγαλύτερη συμμετοχή στην οικονομική ζωή του τόπου, για τον πρωτογενή τομέα”.

 

You might also like