Η Νέα ΚΑΠ οφείλει να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης για την πρωτογενή παραγωγή της χώρας

Με την τοποθέτησή του στην Κοινή Συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσία και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης για το Κίνημα Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, ανέλυσε τη σημασία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027 για τη χώρα μας.

Μέσω της κρίσιμης αυτής διαπραγμάτευσης, όπως τόνισε, που γίνεται στο πλαίσιο του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, θα τεθούν νέοι προγραμματικοί στόχοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την πράσινη γεωργία, για νέες καλλιεργητικές πρακτικές που θα επιτύχουν την παραγωγή πιο ποιοτικών και πιο υγιεινών προϊόντων για τον καταναλωτή, αναβαθμίζοντας συνολικά την πρωτογενή παραγωγή.
Το στοίχημα είναι, επεσήμανε ο κ. Πάνας, για να βγει ο πρωτογενής τομέας της χώρας κερδισμένος από όλη αυτή τη διαδικασία, να διατηρηθούν, καταρχήν, οι ενισχύσεις για την Ελλάδα στο επίπεδο της προηγούμενης ΚΑΠ. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο Έλληνας αγρότης να ανασάνει οικονομικά και να προσαρμοστεί στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις της εποχής.

Τέλος, ο κ. Πάνας έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στον Υπουργό για το ποια είναι η στρατηγική της Κυβέρνησης για την νέα ΚΑΠ 2021-2027 σε συνδυασμό με το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027, για το πώς θα διασφαλιστεί η διατήρηση των κοινοτικών πόρων για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας στο ύψος που βρίσκεται σήμερα, για το ποια είναι η στρατηγική του υπουργείου για την προσαρμογή της χώρας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος στην νέα πολιτική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

You might also like