Χάλκινο για την ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής

Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Community Catering» κατέκτησε η ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (ΙΚΑ/Culinary Olympics 2020), που διεξήχθησαν έως τις 19 Φεβρουαρίου στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Η ελληνική συμμετοχή παρουσίασε συνταγές από τη μακεδονική παράδοση.


«Η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, παρουσίασε μοναδικά πιάτα της μακεδονικής κουζίνας, προβάλλοντας τη γαστρονομία της περιοχής, τα προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Λέσχης, σύμφωνα με την οποία ο Team Manager της ομάδας, Χρήστος Γκότσης, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για τη διάκριση.
Η ομάδα αποτελείται από τους Σεφ Κώστα Γεωργαντζά (αρχηγός), Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετίου, ενώ είχε και την υποστήριξη του προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Γιώργου Μαστροδημήτρη, του Operation Manager Δημήτρη Κυριακόπουλου και των Σεφ Πατέρα Επιφάνιου, Δημήτρη Τσανανά και Νανά Καμπούρα, καθώς και του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη.

 

 

Η συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και με τη στήριξη ιδιωτών χορηγών. «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, το Ταμείο και τους Χορηγούς. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την ομάδα μου» τόνισε ο κ. Γκότσης.
Συνολικά παρουσιάστηκαν επτά πιάτα, που μαζί με τις γαρνιτούρες υπολογίζονται στα έντεκα.

You might also like