ΠΟΚΚ: Υπαγωγή του ΚΑΔ των κρεοπωλών στις ελαφρύνσεις

Με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Οικονομικών, Μάκη Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη και Χρήστο Σταϊκούρα, να ενταχθεί και ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) της λιανικής πώλησης κρέατος, στους ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, ώστε να επωφεληθεί και αυτός από τις παρεχόμενες από το κράτος ελαφρύνσεις.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Υπαγωγή του ΚΑΔ των κρεοπωλών στις ελαφρύνσεις»

«Συνεχίζουμε να γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων από συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα για το ότι ο ΚΑΔ μας δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς που έχουν τις συγκεκριμένες ελαφρύνσεις.
Εύλογα, λοιπόν, διερωτώμεθα, πως είναι δυνατόν ο πρωτογενής τομέας, δηλαδή η κτηνοτροφία, που αποτελεί τη βάση της αλυσίδας του κρέατος και η λιανική πώληση, δηλαδή ο κλάδος των κρεοπωλών, να μην είναι στους επιλέξιμους ΚΑΔ και παρόλα αυτά να επιλέγονται οι ενδιάμεσοι ΚΑΔ της αλυσίδας του κρέατος όπως η εμπορία και μεταποίηση.
Κύριε υπουργέ, ανήκουμε στα επαγγέλματα που ευτυχώς δεν αναγκαστήκαμε να κλείσουμε και εκτιμούμε αυτό το προνόμιο. Υπάρχουν όμως περιοχές όπως τα νησιά στα οποία δεν υπάρχει τουρισμός, οι αγροτικές περιοχές με κρεοπωλεία σε μικρά ορεινά χωριά αλλά και οι μεγάλες κεντρικές αγορές των οποίων οι τζίροι έχουν μειωθεί κατά 70-80% λόγω του ότι το καταναλωτικό κοινό φοβάται να κάνει εκεί τις αγορές λόγω συγχρωτισμού.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια πολιτική απόφαση, ώστε αν δεν ενταχθεί ο ΚΑΔ της λιανικής πώλησης κρέατος στις απαλλαγές, τότε τουλάχιστον ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να βοηθηθούν αυτοί που με αποδείξεις έχουν πραγματικά πληγεί. Τέτοιες αποδείξεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα «Ζ» των ταμειακών, τα τιμολόγια εισροών, οι αποστολές των ημερησίων συγκεντρωτικών των POS των καταστημάτων.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστεί, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα της οικονομίας και των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα».

You might also like