Ενίσχυση των πληγέντων με 5.000 ευρώ ανά πληττόμενο παραγωγό

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ., Βασίλη Κεγκέρογλου (Ηράκλειο) και Μιχάλη Κατρίνη (Ηλεία), αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα και στο «εργαλείο μεταβίβασης και ενίσχυσης με κεφάλαια κινήσεως των παραγωγών μας» όπως αποκάλεσε το αίτημα που έχει τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση με ποσά έως 5.000 ευρώ των αγροτών πληγέντων ή πληττόμενων κλάδων ενόψει του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 13ης Μαΐου.

«Δεν πρόκειται για 5.000 ευρώ ανά αγρότη αλλά για έως 5.000 ευρώ ανά πληττόμενο αγρότη» διευκρίνισε ο κ. Βορίδης προσθέτοντας ότι αυτά τα χρήματα αποτελούν «μια πρόσθετη ευελιξία, ένα μέτρο μέσα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για να ενισχυθούν οι αγρότες που επλήγησαν», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την αποζημίωση των αιγοπροβατοτρόφων ο υπουργός ανέφερε ότι «έως την Παρασκευή θα ανακοινώσουμε το ποσό με το οποίο θα αποζημιώσουμε, αλλά και τον μηχανισμό με τον οποίο αυτοί θα αποζημιωθούν».

You might also like