ΠΟΚΚ: Μείωση ποσοστού παρακράτησης συναλλαγών μέσω POS

Με σημερινή της επιστολή (15/5) προς τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες και την Attica Bank, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), ζητά από αυτές τη μείωση του ποσοστού που παρακρατούν από τις συναλλαγές μέσω POS, σε χαμηλότερο ποσοστό της τάξης του 0,5-0,6 % του τζίρου και παράλληλα δωρεάν ασύρματη συσκευή.

Επισημαίνει ότι από το 2016 που οι ελεύθεροι επαγγελματίες κρεοπώλες (μέλη των κατά τόπου Σωματείων και δη της ΠΟΚΚ) υπέγραψαν συμβάσεις με τις τράπεζές, το ποσοστό παρακράτησης με πληρωμή μέσω καρτών, αφορούσε χρήση η οποία τότε ήταν μικρή.

Σήμερα όμως, που τα οικονομικά και κοινωνικά (λόγω κορονοϊού) δεδομένα έχουν αλλάξει με τη παγίωση της χρήσης του πλαστικού χρήματος η οποία και έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 80-85% του συνολικού τζίρου των κρεοπωλείων, καθιστούν ασύμφορη την παλαιότερη υπογραφείσα σύμβαση. Αναφέρει δε, ότι όλα τα τραπεζικά ιδρύματα παρέχουν διευκολύνσεις, μειώνοντας το ποσοστό παρακράτησης από πληρωμές μέσω POS, όταν ο τζίρος αυξάνεται.

Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζει η ΠΟΚΚ, θα βοηθηθεί ο ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ με την παροχή της ασύρματης συσκευής θα βοηθηθεί η αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, αφού -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- με την αυξημένη δυνατότητα παραγγελιών εκτός καταστήματος διευρύνεται και ο τζίρος των καρτών.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

 

You might also like