ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ: Ηχηρά ονόματα της εμπορίας κρέατος εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ.

Το πρώτο αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε η Πανελλήνια Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας την Τετάρτη 17/6.
Από την ίδρυσή της τον Νοέμβριο του 2018, έως και σήμερα, η Ένωση λειτουργούσε με προσωρινό Δ.Σ, υπό την προεδρία του κ. Γεώργιου Κασίδη. Κύριο χαρακτηριστικό των αρχαιρεσιών στην Ένωση ήταν η μαζική συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία. Οι υποψηφιότητες ήταν εννέα, εκ των οποίων εξελέγησαν επτά, που θα απαρτίζουν και το νέο της Δ.Σ.:

  1. Ιωάννης Φασουλάς, Krivek Α.Ε.
  2. Γεώργιος Κασίδης, ΒΑΚΡΕΛ Α.Ε.
  3. Δημήτριος Μπέλλας, Μπέλλας κρέας Α.Ε.Β.Ε. – Σφαγεία
  4. Νίκος Ζαβέρδας, Κρέατα Λαμίας
  5. Ελεύθεριος Γίτσας, Φάρμες Κεντρικής Μακεδονίας
  6. Γεώργιος Γιωρούδης, Εμπόριο Κρεάτων – Μαύρος Χοίρος
  7. Νικόλαος Ζιώζιας, Συνεταιρισμός Ελασσόνας

Ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους αναμένεται να καλέσει τους εκλεγέντες την επόμενη εβδομάδα, σε ώρα και ημέρα που θα οριστεί, για την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την κατανομή αξιωμάτων. Αμέσως μετά, το νέο Δ.Σ. θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη για να εκθέσει τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Το νέο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων δηλώνει αποφασισμένο να εργαστεί προς όφελος του κλάδου εμπορίας του κρέατος και να συνεργαστεί με την ΕΔΟΚ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον Τομέα του κρέατος. Μια από τις πρώτες του πρωτοβουλίες του θα είναι να απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου να ενταχθούν στην Ένωση, ώστε να διευρυνθεί η βάση της και να ενισχυθεί ο πανελλαδικός της ρόλος.

You might also like