Στ. Αραχωβίτης: «Τέλος επιτηδεύματος: Ετήσια αναστολή και όχι κατάργηση»

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, κατηγορεί την κυβέρνηση σε ότι αφορά τις αποφάσεις της σχετικές με το τέλος επιτηδεύματος, πως αφού δεν έχει πρόθεση να στηρίξει, τους παραγωγούς τουλάχιστον να μην τους στερεί επιπλέον χρήματα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Αραχωβίτη:

«Επιτέλους! Η κυβέρνηση φαίνεται -σύμφωνα τουλάχιστον με τις δηλώσεις του κ. Βεσυρόπουλου- ότι κατάλαβε! Κατάλαβε ότι αφού δεν έχει την πρόθεση να δώσει τίποτα στους αγρότες, τουλάχιστον ας μην τους πάρει άλλα. Και ας είναι μόνο για ένα έτος και έτος πανδημίας…
Χρειάστηκε, βέβαια, να ξεσηκωθεί ολόκληρος ο αγροτικός κόσμος, να αντιδράσει σύσσωμη η αντιπολίτευση για να αποφασίσει, λίγες μέρες πριν την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, την αναστολή της είσπραξης του τέλους επιτηδεύματος από τους αγρότες που, σημειωτέον, η ίδια επέβαλε το 2011!
Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το τέλος επιτηδεύματος, μόλις της δόθηκε δημοσιονομικός χώρος, για τους συνεταιρισμένους αγρότες, τις ΚΟΙΝΣΕΠ και τους συνεταιρισμούς. Και βέβαια, όσο δινόταν περισσότερος χώρος, θα προχωρούσαμε στην επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και στην καθολική κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος.
Καλοδεχούμενο, λοιπόν, το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης, έστω και αν αφορά σε ετήσια αναστολή και όχι κατάργηση».

You might also like