ΠΟΚΚ: Μείωση ποσοστού προμήθειας του POS

Με επιστολή της, η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) προς τις τράπεζες: Alpha Bank, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, ζητά τη μείωση του ποσοστού προμήθειας του POS.
Επικαλούμενη την ραγδαία αύξηση του ποσοστού των πληρωμών με τη χρήση πλαστικού χρήματος στα καταστήματα των μελών της, λόγω κορονοϊού, ζητά από τις τράπεζες τη μείωση του ποσοστού τους, εφ’ όσον ο τζίρος τους από τον συγκεκριμένο κλάδο που εκπροσωπεί η ΠΟΚΚ έχει -σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας- εκτιναχθεί.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, παρακαλούμε να δεχτείτε μια σοβαρή μείωση στην προμήθεια των ήδη πελατών σας και ταυτόχρονα μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών μας.
Οι δυσκολίες που όλοι οι επαγγελματίες βιώνουν αυτές τις ημέρες λόγω της Covid-19 και οι σχεδόν υποχρεωτικές συναλλαγές των πελατών μας με χρεωστική-πιστωτική κάρτα, έχουν αυξήσει τον μέσο όρο των συναλλαγών στο 85-90% με χρήση πλαστικού χρήματος.
Θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένο το γεγονός ότι πρέπει πλέον να υπάρξει μείωση και από τη Τράπεζά σας του ποσοστού προμήθειας μέσω POS.
Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών παραπόνων από μέλη μας τα οποία ακόμη αποδίδουν ποσοστό 0,9%, ενώ δέχονται τηλεφωνικές προσφορές από άλλες συστημικές τράπεζες για ποσοστό 0,55% έως 0.65% ώστε να τους κάνουν πελάτες.
Είναι υποχρέωσή μας να συνεννοηθούμε πρώτα μαζί σας, ώστε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Επειδή όμως το κύριο μέλημα μας είναι να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των μελών του κλάδου μας, σας εφιστούμε την προσοχή να λάβετε σοβαρά υπόψη τις προσφορές που έχουμε αρχικά ως μεμονωμένα μέλη από άλλες τράπεζες.
Σας ενημερώνουμε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών απαρτίζεται από περίπου 10.000 καταστήματα, με την αύξηση του πλαστικού χρήματος οι τζίροι αυτών είναι αυξανόμενοι, αν σας ενδιαφέρει η συνέχεια της συνεργασίας θα πρέπει να δώσετε τουλάχιστον εφάμιλλο ποσοστό των συναλλαγών και αν υπάρχει δυνατότητα ακόμη χαμηλότερο.

Ευχαριστούμε πολύ και αναμένουμε άμεσα την απάντηση σας.

Με εκτίμηση,

Από την Διοίκηση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΡΟΣ                             ΣΑΒΒΑΣ ΚΕΣΙΔΗΣ

You might also like