Η ΠΟΚΚ ζητά την ένταξη των κρεοπωλών στο πλαίσιο στήριξης πληγεισών επιχειρήσεων

Με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, την ΓΣΕΒΕΕ και τον ΕΟΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) ζητά την ένταξη των κρεοπωλών στο πλαίσιο στήριξης πληγεισών επιχειρήσεων.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας γνωστοποιούμε, για μια ακόμη φορά, πως στο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων οι οποίες  πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν περιλαμβάνεται ο κλάδος των Κρεοπωλών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας του κλάδου μας στο πλαίσιο της ύφεσης που βιώνουμε όλοι μας.

Χαρακτηριστικά, αν και τα καταστήματά μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τροφικής αλυσίδας μολαταύτα δυσλειτουργούν λόγω της κατάστασης που χαρακτηρίζεται από οικονομική δυσπραγία, ανεργία και χαμηλά έως ανύπαρκτα επίπεδα εμπορικών συναλλαγών.

Ειδικότερα, τα καταστήματα-επιχειρήσεις του κλάδου μας:

α) Αποτελούνται στη συντριπτική πλειοψηφία τους από αυτο-απασχολούμενους με προσωπικό λιγότερο των 10 εργαζομένων και σε αυτό έρχεται να προστεθεί αφενός μεν η  απώλεια της Πασχαλινής περιόδου, εξαιτίας των συνθηκών της αγοράς και της απαγόρευσης κυκλοφορίας και αφετέρου η υποτονικότητα της καλοκαιρινής περιόδου οδηγούν σε άμεση οικονομική κατάρρευση λόγω του ότι έχουν υποστεί μείωση του τζίρου τους, σε κάποιες περιπτώσεις,  έως και  90 %.

β) Μια σημαντική μερίδα του χώρου μας τροφοδοτούν ψητοπωλεία, εστιατόρια, ταβέρνες και καταστήματα take away τα οποία  όχι μόνο απώλεσαν τη Πασχαλινή περίοδο αλλά και την καλοκαιρινή με αποτέλεσμα να καθίστανται  τα καταστήματά μας υπολειτουργικά ή αδρανή.

γ) Τέλος, η παντελής έλλειψη αναφοράς στον κλάδο μας, έχουν απογοητεύσει τον παραδοσιακό Κρεοπώλη και κατευθύνουν τον καταναλωτή στις εφοδιαστικές αλυσίδες πολυεθνικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, με βάση τα ανωτέρω:

Αιτούμεθα  να ενταχθούμε στις επιχειρήσεις που πλήττονται και να τύχουμε  των όποιων  βοηθημάτων δοθούν για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι μισθοί των εργαζομένων μας ούτως ώστε να μην αφανιστεί ένας ολόκληρος κλάδος επαγγελματιών ζωτικότατος για την ελληνική οικονομία».

 

You might also like