Στ. Αραχωβίτης:  2ο Lockdown και ο πρωτογενής τομέας ψάχνει ακόμη τη στήριξη

Την Παρασκευή 6 Νοέμβρη,  ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και πρ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ηλείας Διονύση Καλαματιανό και κλιμάκιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ηλείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νομό.

Ο κ. Αραχωβίτης, μια ημέρα πριν από το γενικό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τόνισε ότι «γίνεται πλέον αντιληπτό σε όλους, ότι η ελληνική κοινωνία υφίσταται τις συνέπειες της ολοκληρωτικής ανευθυνότητας, της εγκληματικής ολιγωρίας και της παντελούς αδιαφορίας της κυβέρνησης. Οι συνέπειες είναι βαθιές σε όλα τα επίπεδα της ζωής και της οικονομίας. Όσο και να προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, να μετατοπίσουν τις ευθύνες όπου είναι δυνατόν, εκτός από τους ίδιους, αυτή αμείλικτη επελαύνει και θέτει τη χώρα μας σε μια μεγάλη περιπέτεια».

«Δυστυχώς» πρόσθεσε, «δεν μας χαροποιεί αυτή η σκληρή δικαίωση των όσων ζητούσαμε σαν ΣΥΡΙΖΑ εδώ και οκτώ μήνες. Αντίθετα μεγαλώνει την ευθύνη μας για την δυναμική αλλαγή των όσων ζούμε». Αναφέρθηκε ακόμη στον κρίσιμο ρόλο της πρωτογενούς παραγωγής στο ξεπέρασμα των επιπτώσεων της πανδημίας και του  2ου lockdown και τόνισε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν δείχνει να αναγνωρίζει και να εκτιμά ιδιαίτερα αυτόν το ρόλο». «Χαρακτηριστικότερα δείγματα γραφής έχουμε τόσο από την έκθεση Πισσαρίδη, όσο και από τον προϋπολογισμό, όπου ο πρωτογενής τομέας είναι ο μεγάλος απών. Αυτά είναι ανησυχητικά δείγματα για την πορεία εξόδου από τη βαθειά κρίση», κατέληξε.

Ο δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αρχικά, επισκέφτηκαν στα Καβάσιλα τη “Φάρμα Ηλείας” και συζήτησαν με αγελαδοτρόφους για τα προβλήματα της παραγωγής, της διάθεσης των προϊόντων τους, αλλά και τα προβλήματα των «ελληνοποιήσεων», των ελέγχων και της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν. Έγινε εκτενής αναφορά στις θεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τη νομοθέτηση του Νόμου για τα νωπά και ευαλλοίωτα, αλλά και την ΚΥΑ για τους ελέγχους στο γάλα. «Η πολιτική αντίθετα της ΝΔ διαλύει το όλο πλαίσιο των ελέγχων στο γάλα και ας διατείνεται ότι αυστηροποιεί τα πρόστιμα. Θα πρέπει να λειτουργούν οι έλεγχοι για να έχουν νόημα τα πρόστιμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αραχωβίτης.

You might also like