ΠΟΚΚ: Προβληματική η αναφορά των ΜΜΕ ως προς τη λειτουργία των κρεοπωλείων

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη αναφοράς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη λειτουργία των κρεοπωλείων και των καταστημάτων τροφίμων γενικότερα.

Δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι: «Θεωρούμε ότι είναι αδικαιολόγητη, για 2η φορά, η μη αναφορά σε ένα κλάδο επαγγελματιών ο οποίος τροφοδοτεί  με όλες του τις δυνάμεις την ελληνική οικονομία. Όλο αυτό το διάστημα παρά τις αντιξοότητες και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας δεν έπαψε να εξυπηρετεί με ευσυνειδησία και συνέπεια το φίλο καταναλωτή. Παρακαλούμε, λοιπόν, όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως κάνουν μνεία ότι παραμένουν ανοιχτά και τα κρεοπωλεία και να μην ωθούν τον καταναλωτή στις εφοδιαστικές αλυσίδες πολυεθνικού ενδιαφέροντος. Παραμένουν ανοικτά σε κάθε συνοικία, πόλη ή χωριό και όλα τα καταστήματα πώλησης αγαθών».

Η ΠΟΚΚ τονίζει στην ανακοίνωση της πως ως Ομοσπονδία με 15.000 μέλη σε όλη την επικράτεια, αποτελεί μέσω των καταστημάτων της λιανικής πώλησης, τη βάση της αλυσίδας του κρέατος στην χώρα.

Ενός κλάδου δηλαδή, που συνδέει τον πρωτογενή τομέα της κτηνοτροφίας με τον καταναλωτή και που παρόλα αυτά, γίνεται αποδέκτης έντονων παραπόνων από μέλη της και καταναλωτικό κοινό, ότι για ακόμα μια φορά δε γίνεται σαφής μνεία από τα ΜΜΕ για τη λειτουργία των κρεοπωλείων. Ότι απαξιώνεται για ακόμα μια φορά ο κλάδος και μοιραία οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό, ενόψει των συνθηκών της αγοράς και της πτώσης του τζίρου των καταστημάτων, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις υπολειτουργούν ή παραμένουν αδρανή.

You might also like