ΠΟΚΚ: «Ποτέ την Κυριακή»

Με αφορμή το άνοιγμα των κρεοπωλείων την Κυριακή 15/11 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (Π.Ο.Κ.Κ.) δηλώνει με ανακοίνωση της την αντίθεση της στην εφαρμογή αυτού του μέτρου.

«Ως ένα δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο  το οποίο αριθμεί πλέον των 15.000 μελών σε όλη τη χώρα και λειτουργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον του φίλου καταναλωτή», δηλώνει στην ανακοίνωση της ότι «από την έναρξη/εφαρμογή των μέτρων για την πανδημία  στάθηκε απρόσκοπτα στο πλευρό του  έκανε ότι ήταν δυνατό για την εξυπηρέτησή του και να μη λείψει κάτι από το τραπέζι του.
Ως εκ τούτου σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα των καταστημάτων  την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 η συντριπτική πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Κ.Κ  διαφωνεί  με τη λειτουργία των κρεοπωλείων και προτείνει στους συναδέλφους να πράξουν κατά βούληση.
Θεωρούμε ότι η Κυριακή πρέπει να παραμείνει αργία ως έχει διότι η κατάργησή της εγκυμονεί κινδύνους οι οποίοι συντελούν στο να γίνει κατεστημένο. Η μέχρι τούδε εμπειρία μας έχει δείξει ότι επιχειρήματα του τύπου πως το καταναλωτικό κοινό αδυνατεί να ψωνίσει τις άλλες μέρες ή προς αποφυγή συγχρωτισμού ένεκα της πανδημίας στερείται λογικής λόγω του ότι όλες τις μέρες λειτουργίας των καταστημάτων μας η κίνηση είναι από υποτονική έως ανύπαρκτη.
Παράλληλα η λειτουργία των καταστημάτων  και τη Κυριακή αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα της μικρομεσαίας επιχείρησης και καθίσταται ζημιογόνος για τον Κρεοπώλη.  Επιπλέον, καταστρατηγεί το ιερό δικαίωμα του προσωπικού χρόνου των εργαζομένων με την οικογένεια και των επιλογών του καθενός γενικότερα.
Τελειώνοντας, έχουμε την εντύπωση πως η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή όχι μόνο ΔΕΝ τονώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον αλλά αποσκοπεί στην περαιτέρω παγίωση του εν λόγω μέτρου προς όφελος των αλυσίδων πολυεθνικού ενδιαφέροντος».

You might also like