ΣΕΒΕΚ: «Τα νιτρικά-νιτρωδη στα προϊόντα κρέατος και τα ασφαλή τους επίπεδα»

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), η Συμβουλευτική του Επιτροπή Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΤΕ) και το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ), διοργανώνουν ανοιχτή τηλεδιάσκεψη (webcast), την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 4.00 μμ., με θέμα:

«Τα νιτρικά-νιτρωδη στα προϊόντα κρέατος και τα ασφαλή τους επίπεδα».

Η διαδικτυακή αυτή συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων, θα περιλαμβάνει μία σύντομη επιστημονική παρουσίαση αναφορικά με τη χρήση των νιτρικών-νιτρωδών στην ασφάλεια και στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του κρέατος και των προϊόντων του και παράλληλα αναφορά στις αλλαγές που εξετάζει η Commission με την σχεδιαζόμενη τροποποίηση των επιπέδων χρήσης νιτρικών-νιτρωδών που βρίσκει εφαρμογή κυρίως σε προϊόντα με βάση το κρέας.

Βασικός εισηγητής είναι ο Δρ. Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης, Καθηγητής Υγιεινής και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος του panel Βιολογικών Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Παρέμβαση για την ισχύουσα νομοθεσία θα κάνει ο κ. Πάνος Κατοίκος, Κτηνίατρος, M.Sc. εκδότης της «Κτηνιατρικής Νομοθεσίας».

Ο συντονισμός θα γίνει από τον πρόεδρο του ΙΠΚ, τ. Καθηγητή Κτηνιατρικής, Απόστολο Ράντσιο,  ενώ σχετικές παρεμβάσεις θα γίνουν και από όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς κρατικούς φορείς, καθώς και από λοιπούς επιστήμονες και τεχνοκράτες του ΙΠΚ και της ΣΕΤΕ.

Ευπρόσδεκτοι όλοι οι ενδιαφερόμενοι του τομέα του κρέατος, στην πλατφόρμα: zoom.us πατώντας στο link: https://us02web.zoom.us/j/84167806402?pwd=S2lmVWNNc01ubGwrdWxnd2swUjZnQT09

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail: [email protected] έως την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 4.00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 3253237

You might also like