ΠΟΚΚ: Τηλεδιάσκεψη του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 31η Ιανουαρίου 2021 η συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, εξαιτίας των πρωτόγνωρων και ιδιαζόντων καταστάσεων για πρώτη φορά η συνεδρίαση διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την αιγίδα της ΓΣΕΒΕΕ στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, κύριοι Γιώργος Καββαθάς και Θανάσης Νικολόπουλος αντίστοιχα.

Επικράτησε έντονος και συνάμα γόνιμος διάλογος μεταξύ των μελών καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά και φλέγοντα όπου τα μέλη της Ομοσπονδίας ανέπτυξαν τις θέσεις τους σε κλίμα έντονου προβληματισμού εν μέσω μιας εποικοδομητικής συζήτησης.

Χαρακτηριστικά ελήφθησαν αποφάσεις για:

1. Κατόπιν ανάλυσης της οικονομικής κατάστασης της ΠΟΚΚ προτάθηκαν τρόποι δράσης και ελήφθησαν αποφάσεις αναφορικά με τις υποχρεώσεις των μελών της Ομοσπονδίας.

2. Ενημερώθηκε το Σώμα για τις κινήσεις και τους περαιτέρω χειρισμούς της Ομοσπονδίας γύρω από το πρόγραμμα «Πιστοποίησης των εργαζομένων στο κρεοπωλείο» και παράλληλα έγινε μνεία όχι μόνο για τα οφέλη που θα αποκομίσουν τα μέλη της, αλλά και τους τρόπους απόκτησης της πιστοποίησης υπό την αιγίδα της ΠΟΚΚ με γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή.  

3. Πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά για το ηλεκτρονικό τιμολόγιο και τη σύνδεση της ταμειακής μηχανής με το TaxisNet εκθέτοντας τα δεδομένα και τις πιθανές εξελίξεις, ενώ παράλληλα προτάθηκαν τρόποι δράσης της Ομοσπονδίας για το εν λόγω θέμα.

4. Συζητήθηκε η προσπάθεια από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ περί προτύπου πιστοποίησης του χοιρινού κρέατος και αποφασίστηκε ότι τα κατά τόπους Σωματεία-Μέλη θα αποστείλουν τις προτάσεις τους στην Ομοσπονδία, η οποία με τη σειρά της θα προωθήσει τις θέσεις της στον ανωτέρω Οργανισμό.

5. Σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας των κρεοπωλείων και των χώρων του αποφασίστηκε η συμπλήρωση των θέσεων-απόψεων στον ήδη υπάρχοντα «Οδηγό Υγιεινής» για τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων.

6. Τέθηκε εκ νέου ο «Αθέμιτος Ανταγωνισμός» που ταλανίζει τον κλάδο μας και προτάθηκαν κινήσεις σε αρμόδιους φορείς υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.

7. Παρουσιάστηκαν στο σώμα οι μέχρι τούδε κινήσεις της Ομοσπονδίας για το φλέγον ζήτημα της μείωσης του ποσοστού παρακράτησης συναλλαγών μέσω POS από τις τράπεζες και γνωστοποιήθηκαν οι περαιτέρω ενέργειες με σύμμαχο τη ΓΣΕΒΕΕ για το θέμα αυτό.

8. Τέλος, έγινε αναφορά στην έως τώρα διαδικτυακή παρουσίαση της ΠΟΚΚ όπου ομόφωνα αποφασίστηκε η αναβάθμισή της.

Κλείνοντας η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο πρωτόγνωρος τρόπος της  συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ σηματοδοτεί μια νέα εποχή εφόσον η εισβολή-είσοδος της τεχνολογίας εμφύσησε “φρέσκιες ιδέες”, κέντρισε το ενδιαφέρον όλων και ενδυνάμωσε τους δεσμούς μεταξύ των μελών κάνοντας πράξη το σύνθημά μας “η ισχύς εν τη ενώσει”. Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τη ΓΣΕΒΕΕ για την πολύτιμη βοήθειά της και την αμέριστη συμπαράσταση που αφειδώς μας παρείχε».

You might also like