«MEAT DAY» 2021: «Η “Υπεραξία στο Κρέας” απαιτεί συντονισμό των προσπαθειών και ενημέρωση του καταναλωτή»

Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρουσες συζητήσεις έληξε χθες το 2ημερο event «MEAT & DAIRY DAY» 2021. Το 2ο αυτό Διαδικτυακό Event, αφιερωμένο στο κρέας την πρώτη ημέρα και τη γαλακτοκομία και την τυροκομία την δεύτερη – «MEAT DAY» και «DAIRY DAY» αντίστοιχα- παρακολούθησαν συνολικά 452 μοναδικοί σύνεδροι:

  • Ειδικότερα την «MEAT DAY» σε σύνολο 469 εγγραφών, παρακολούθησαν 316 συνολικά μέσα στη μέρα (12/5)
  • Ενώ αντίστοιχα την «DAIRY DAY» σε σύνολο 452 εγγραφών, παρακολούθησαν 272 συνολικά μέσα στη μέρα (13/5)

Με κεντρικό θέμα συζήτησης: «Η Υπεραξία στο Κρέας: Παράγοντες και Τρόποι που συμβάλουν στην αύξηση της» η διαδικτυακή εσπερίδα «MEAT DAY», που διοργανώθηκε από την εκδοτική εταιρεία O.MIND CREATIVES και το κλαδικό/επιχειρηματικό περιοδικό MEAT PLACE, έθετε ως στόχο, την ανάδειξη όλων εκείνων των παραμέτρων σε ολόκληρη την παραγωγική αλυσίδα, που έρχονται να προσθέσουν σημαντική υπεραξία σε ένα έτσι κι αλλιώς πολύ σημαντικό διατροφικό και καταναλωτικό προϊόν: Το Κρέας.

Οι διαρκώς εξελισσόμενες παράμετροι για το σκοπό αυτό, απασχολούν διαχρονικά όλους τους επαγγελματίες που εμπλέκονται με τον κλάδο, στην προσπάθειά τους να παράγουν συνεχώς ολοένα και περισσότερο ανταγωνιστικά προϊόντα, ενώ η κρίση της πανδημίας Covid-19, ήρθε με τη σειρά της να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα έως τώρα δεδομένα και να επιφέρει αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες.

Χωρισμένο σε δύο θεματικές ενότητες: «Από την Εκτροφή στην Βιτρίνα» και «Από τη Βιτρίνα στο Πιάτο», οι εκλεκτοί καλεσμένοι στα δύο αυτά πάνελ κατάφεραν τόσο μέσα από τις ομιλίες τους, όσο και μέσα από τις συζητήσεις που ακολούθησαν, να θίξουν μέσα από την σκοπιά του ο καθένας, σοβαρά όσο και επίκαιρα ζητήματα, σχετικά με το τόσο σημαντικό αυτό θέμα.

Θέμα που δύσκολα βέβαια μπορεί να εξαντληθεί στο πλαίσιο μίας και μόνο διαδικτυακής συζήτησης, αλλά που παρόλα αυτά κατάφερε να θίξει κάποιες πολύ σοβαρές παραμέτρους:

  • Την εκπαίδευση των καταναλωτών, πάνω στο κεφάλαιο που λέγεται «Κρέας»
  • Την άμεση ανάγκη συντονισμού όλων των επιμέρους Τομέων του Κλάδου του Κρέατος
  • Τη δημιουργία και πιστοποίηση τοπικών ποιοτικών προϊόντων με υπερτοπική εμβέλεια
  • Να πάψουν οι παραγωγοί να είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα που καρπώνεται από την υπεραξία στο κρέας
  • Η ευζωία ως προαπαιτούμενο και όχι ως πολυτέλεια
  • Οι κοπές ως ένα «εργαλείο» που απαιτεί εκπαίδευση, αλλά προσδίδει και μεγάλη υπεραξία στο κρέας
  • Ενίσχυση των εξαγωγών με άρση των εμποδίων για συγκεκριμένες χώρες
  • Ανάδειξη και πρόκριση των ελληνικών φυλών
  • Ενίσχυση, αλλά και βελτίωση της ποιότητας και κυρίως της ποσότητας του ντόπιου παραγόμενου κρέατος
  • Βελτίωση και αύξηση των κτηνιατρικών ελέγχων
  • Ανάδειξη της σημασίας που έχει σήμερα για το κρέας και τα προϊόντα του η τεχνολογική εξέλιξη στο κομμάτι της συσκευασίας
  • Η σημασία και το «Value for Money» που προσφέρει η συσκευασία για τους παραγωγούς, αλλά και για τους καταναλωτές.
  • Η χρήση της πληροφορικής ως εργαλείο εκσυγχρονισμού, τόσο της παραγωγής, όσο και της λιανικής και φυσικά μείωσης του κόστους
  • Τα «Παραδοσιακά Προϊόντα», διαχρονικός οδηγός για τη δημιουργία προϊόντων με παγκόσμια αναγνώριση
  • Ανάγκη πιστοποίησης προϊόντων κρέατος ως ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ, ιδίως όταν σήμερα ακόμα δεν υπάρχει ούτε ένα τέτοιο

 

 

Ακολουθούν οι ομιλητές της «MEAT DAY» κατά ενότητα:

1η Θεματική Ενότητα

Αγγελική Οικονόμου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε., Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) «Η Συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας στην Υπεραξία του Κρέατος και οι Προοπτικές της»

 

 

Δρ. Ευαγγελία Σωσσίδου, Κτηνίατρος, Διευθύντρια Ερευνών στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών «Η Ευζωία των Παραγωγικών Ζώων: Πως συμβάλει στη δημιουργία Υπεραξίας του Κρέατος;»

 

 

 

Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια, Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής «Προστιθέμενη αξία σε Ελληνικές φυλές βοοειδών – Τα Παραδείγματα της Βραχυκερατικής και Κόκκινης Φυλής στα ορεινά της Ροδόπης»

 

 

Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος «ΑΓΡΟΝΕΑ», Συνεργάτης του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Η Ποιότητα εδράζεται στην σωστή Εκτροφή»

 

 

Βασίλης Μπούγιας, Γενικός Διευθυντής της MULTIVAC EXPORT HELLAS Μ. Ε.Π.Ε. «Τα Πλεονεκτήματα της Συσκευασίας»

 

 

 

2η Θεματική Ενότητα

Γιάννης Χατζηγρηγορίου, Κρεοπώλης/Κρεοτέχνης, Πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών, Bovillage Ambassador «Η Τεχνογνωσία του Κρεοτέχνη: Παράγοντας/“Κλειδί επιτυχίας” για την Υπεραξία στο Κρέας»

 

 

 

Νίκος Φωτιάδης, Executive Chef Πρόεδρος του Chefs’ Brigade Greece Slow food community, Μέλος Δ.Σ. της ΕΔΟΚ «The Greek Meat the New Trend»

 

 

 

 

Νίκος Κασαλιάς, Κτηνίατρος, Μικροβιολόγος Τροφίμων της Kasalias Food Industry Consultants «Υγρή & Ξηρή Ωρίμανση, Μύθοι και Πραγματικότητα»

 

 

Δημήτρης Γκινοσάτης, Group Business Development Director, Μέλος Δ.Σ. της FLEXOPACK Α.Ε. «Προστιθέμενη αξία στο Κρέας μέσω της Συσκευασίας»

 

 

 

 

Γιώργος Κακαβάς, Γενικός Διευθυντής της BizTEC Ε.Π.Ε. «Η Πληροφορική βασικό Εργαλείο για την Ανάπτυξη των επιχειρήσεων Κρέατος»

 

 

 

Ιωάννης Αμβροσιάδης, τ. Καθηγητής Κτηνιατρικής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) «Πως η Ελληνική Παράδοση δίνει Υπεραξία στο Κρέας»

 

 

 

 

 

Ακολουθούν οι χορηγοί του 2ου Διαδικτυακού Event «MEAT & DAIRY DAY»:

BOVILLAGE                                         ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

INOX DESIGN KATERIS                      ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

 

MULTIVAC                                          ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

FLEXOPACK                                        ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

 

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ                                  ΧΟΡΗΓΟΣ

LAKIDIS                                                 ΧΟΡΗΓΟΣ

KASALIAS FOOD CONSULTANTS      ΧΟΡΗΓΟΣ

INOX ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ                              ΧΟΡΗΓΟΣ

BIZTEC                                                  ΧΟΡΗΓΟΣ

NEFELOUDIS                                        ΧΟΡΗΓΟΣ

 

Τα βίντεο του συνεδρίου (On Demand) θα είναι διαθέσιμα από την Τρίτη 18/5 στην πλατφόρμα EVENTORA, όπου κάποιος εάν έχει κάνει εγγραφή μπορεί να το δει, ή διαφορετικά πρέπει να εγγραφή στην πλατφόρμα, ώστε να έχει πρόσβαση σε όλο το υλικό.

Τα Link από το συνέδριο «ΜΕΑΤ DAY» 2021, έχουν αναρτηθεί στο κανάλι μας στο Youtube:

«ΜΕΑΤ DAY» 2021: «Η Υπεραξία στο Κρέας: Παράγοντες και Τρόποι που συμβάλουν στην αύξηση της: Από την εκτροφή στην βιτρίνα» Α΄ Πάνελ

 

 

«ΜΕΑΤ DAY» 2021: «Η Υπεραξία στο Κρέας: Παράγοντες και Τρόποι που συμβάλουν στην αύξηση της: Από τη βιτρίνα στο πιάτο» B΄ Πάνελ

Περισσότερα στο επόμενο τεύχος (Νο 109) του περιοδικού MEAT PLACE.

Μείνετε συντονισμένοι…

You might also like