ΣΕΚ: Συνάντηση με τον Θ. Καράογλου για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

Στις 8 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), συνάντηση του Βουλευτή και πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Καράογλου με το Προεδρείο του Δ.Σ., (Π. Πεβερέτο – Πρόεδρο,  Χρ. Τσομπάνο και Γ. Διδάγγελο – Αντιπροέδρους), καθώς και τον Σύμβουλο Διοίκησης του ΣΕΚ, Β. Παρόλα.

 

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα προβλήματα της Ελληνικής Κτηνοτροφίας και σχετίζονται με το πολύ αυξημένο κόστος παραγωγής το τελευταίο οκτάμηνο που προξενεί σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας στους Έλληνες Κτηνοτρόφους.

Από την πλευρά του ΣΕΚ, τέθηκαν υπ’ όψη του κ. Καράογλου προτάσεις για την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων στο κόστος παραγωγής, όπως η μείωση του κόστους πετρελαίου, η μείωση του ΦΠΑ των ζωοτροφών, η κατάργηση του πρόσθετου φόρου ΕΝΦΙΑ στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όπως επίσης και η άμεση νομοθετική εξάλειψης των  γραφειοκρατικών δυσχερειών έκδοσης των αδειών λειτουργίας τους. Επί πλέον τονίστηκαν οι προτάσεις και πρωτοβουλίες του ΣΕΚ στην κατεύθυνση της κτηνοτροφικής ανάπτυξης όπως είναι η Γενετική Βελτίωση, η εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των κτηνοτρόφων , με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας και των αναπτυξιακών συνθηκών της Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Ο ΣΕΚ ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για την επίσκεψη και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του Συνδέσμου.

You might also like