Σπ. Λιβανός: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η καρδιά του συστήματος της αγροτικής οικονομίας

Επίσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός. Ο ΥπΑΑΤ ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Μελά και τη διοίκηση του Οργανισμού.

 

Συγκεκριμένα έγινε παρουσίαση της οργανωτικής αναδιάρθρωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και του συνόλου των δράσεων που αναπτύσσει ο Οργανισμός. Μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στην εκτεταμένη  αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο πληρωμών και ελέγχου.

Σκοπός της αναδιάρθρωσης είναι η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία του Οργανισμού και η εναρμόνισή του στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου, έχοντας πάντα ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων αγροτών.

Ο κ. Λιβανός απευθυνόμενος στη διοίκηση και στους επικεφαλής των διευθύνσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ είπε ότι αποτελούν την καρδιά του συστήματος της αγροτικής οικονομίας και σημείωσε ότι οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να στηρίζεται η λειτουργία του Οργανισμού είναι η αυτονομία και η αποτελεσματικότητα.

 

 

Δεσμεύθηκε για στενή συνεργασία με τα στελέχη του Οργανισμού και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει εντός των προσεχών ημερών λεπτομερέστερη ενημέρωση του υπουργού από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ πάνω σε τεχνικά θέματα που αφορούν στην κατανομή των ενισχύσεων και στο επίπεδο των ελέγχων.

Στη σύσκεψη με τον κ. Λιβανό, εκτός του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημήτρη Μελά, μετείχαν οι αντιπρόεδροι κ.κ. Πέτρος Τζαβέλας και Ζήνων Βαλμάς, ο Γενικός Διευθυντής κ. Απόστολος Λαμπρόπουλος και οι επικεφαλής των Διευθύνσεων του Οργανισμού.

You might also like