Σπ. Λιβανός: «Επενδύουμε στην εκπαίδευση στον πρωτογενή τομέα»

Την περαιτέρω ενίσχυση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, κατά μετάβασή του στην περιοχή, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

«Όλα τα παιδιά που φοιτούν εδώ, όλα αυτά τα χρόνια, παίρνουν γνώσεις ουσιαστικές που είναι χρήσιμες στην αγορά εργασίας και βρίσκουν όλα δουλειά» είπε ο κ. Λιβανός συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι το βασικό κίνητρο ύπαρξης αυτής της σχολής και ως εκ τούτου μας δείχνει και εμάς τον δρόμο, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για το πώς πρέπει να είναι οι σύγχρονες τεχνικές σχολές για το πώς πρέπει να επενδύσουμε στον κομμάτι της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, για να μπορέσουμε να κάνουμε άλματα προς το μέλλον».

Ο αρμόδιος υπουργός μίλησε για την αύξηση των ελέγχων στα τρόφιμα που έχουν ως στόχο την αποτροπή των ελληνοποιήσεων, αλλά και την ενίσχυση των τιμών στους παραγωγούς τόσο στο κρέας όσο και στο γάλα.

Τέλος, στάθηκε στην προσπάθεια «να χτίσουμε την ελληνική διατροφή, αλλά και τη δυνατότητα του branding και της εξωστρέφειας δηλαδή, να κάνουμε περισσότερες εξαγωγές», εκφράζοντας την πίστη του ότι «έχουμε μια ολοκληρωμένη ματιά στο το πώς θα μπορέσουμε αναπτύξουμε και στην Ήπειρο και σ’ όλη την Ελλάδα τον πρωτογενή τομέα, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της προστιθέμενης αξίας για να οικοδομήσουμε την καινούργια ταυτότητα των Ελλήνων παραγωγών, των Ελλήνων τυροκόμων, των Ελλήνων κτηνοτρόφων».

You might also like