ΥπΑΑΤ: Νέοι Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων

Με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, ανατίθενται στον Δημήτριο Παπαγιαννίδη του Οδυσσέα, καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με βαθμό 1ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων.

 

Με άλλη απόφαση των κ.κ. Μητσοτάκη και Λιβανού ανατίθενται στον Κωνσταντίνο Μπαγινέτα του Νικολάου, καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με βαθμό 1ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων.

Ακολουθούν τα βιογραφικά

 

 

Δημήτριος Παπαγιαννίδης

Γεννήθηκε το 1959, με καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΔΠΘ. Μεταπτυχιακές σπουδές 1985-86 στη Γαλλία με αντικείμενο Μεταλλικές κατασκευές και υπόγεια έργα και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Μ.Δ.Ε. στο ΕΜΠ στο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2011-2012 «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» με βαθμό Άριστα.

Από 3-11-2017 είναι Γενικός Διευθυντής στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ και ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ στην Γ.Δ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Στην ευθύνη του είναι τα προγράμματα της ΕΕ του ΥΠΥΜΕ, η έγκριση και παρακολούθηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών 2019-2037 (Ε.Σ.Σ.Μ.) και της Ε.Σ.Σ. Οδικής Ασφάλειας 2021-2030, οι τομείς των «Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών-ITS» της Εφοδιαστικής, των Εναερίων Μεταφορών (Υδατοδρόμια κ.α.) και των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ΣΒΑΚ.

Επί πολλά χρόνια Διευθυντής και στέλεχος στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Υδραυλικών Υποδομών. Ασχολήθηκε κυρίως με την διαχείριση Μεγάλων Δημοσίων Έργων Εθνικού Επιπέδου Υδραυλικών και Οδοποιίας προϋπολογισμού άνω των 2 δισ. ευρώ, ενδεικτικά αναφέρονται τα Έργα Εκτροπής Αχελώου, Ύδρευση Αθήνας από τον ποταμό Εύηνο, Ύδρευση Πάτρας, Θεσσαλονίκης και νήσου Παξών, Φράγμα Τριανταφυλλιάς Φλώρινας, Ρουφράκτη Γυρτώνης Λάρισας, Φράγμα Αχυρών Αιτωλοακαρνανίας, Αρδευτικά Δίκτυα Αμβρακίας- Αμφιλοχίας, εγγειοβελτιωτικά έργα περιοχής Βάλτου, Αντιπλημμυρικά έργα στη παραρεμάτια ζώνη του Ρέματος Εσχατιάς Αττικής, σήραγγες Καρπενησίου, Αγίου Ηλία Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος την περίοδο 2004-2009, υπήρξε και Γενικός Γραμματέας το 1998-2004. Υπήρξε πρόεδρος για 3 θητείες της ΔΚΜ και εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ και σε διάφορους φορείς των Μηχανικών από το 1990 έως σήμερα.

Τιμήθηκε στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με την ευθύνη της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την περίοδο 2004-2009. Εισηγήθηκε στην πολιτική ηγεσία και είναι υπεύθυνος για την ίδρυση και λειτουργία τριών νέων Ειδικών Υπηρεσιών: α) Συντονισμού, β) Υποδομών και γ) Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών του Γ’ Κ.Π.Σ. και το 2007 άλλης μίας δ) ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013.

Αναλυτικά προΐστατο με τελική Υπογραφή (με εντολή υπουργού) σύμφωνα με τις αρμοδιότητες (Α.Π. 254820/27.5.2004 -ΦΕΚ 832/Β/4.6.2004, Α.Π. 291217/3.8.2005 -ΦΕΚ 1131/Β/11.8.2005, Α.Π. 244639/2.1.2006 -ΦΕΚ 12/Β/11.1.2006 και Α.Π. 263545/4.1.2008 -ΦΕΚ 47Β/18.1.2008 με βάση το Οργανόγραμμα του υπουργείου 8 Ειδικών και 7 Κεντρικών Υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ.

Επισημαίνεται ότι ο Δ. Παπαγιαννίδης είναι ο μόνος σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα ή Ειδικού Γραμματέα που διαπραγματεύθηκε με την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ κατάρτιση Στρατηγικού Σχεδίου και έγκριση Προγράμματος (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΑΛΙΕΙΑΣ) μάλιστα το ΠΑΑ ήταν το πρώτο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που εγκρίθηκε και έλαβε το 2007 την ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ από όλη την Ε.Ε.

 

 

Κωνσταντίνος Μπαγινέτας

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας γεννήθηκε στην Λαμία το 1977. Σπούδασε Γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Αυτοκρατορικό Κολλέγιο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Ιατρικής (Imperial College of Science, Technology and Medicine) στο Λονδίνο σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (M.Sc.) και στο Πανεπιστήμιο του Νότινχαμ σε θέματα Διεπιστημονικής Ανάπτυξης Άγρο-Περιβαλλοντικών Δεικτών Αειφορίας (Ph.D.).

Τον Ιούλιο του 2019 με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ορίστηκε ως Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ.

Από το 2007 εργάζεται στην Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Στερεάς Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, όπου ασχολείται κυρίως με θέματα επενδυτικών σχεδίων Εκσυγχρονισμού Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (Σχέδια Βελτίωσης), Εγκατάστασης Νέων Γεωργών και ανάπτυξης επενδύσεων Αγροτουρισμού. Παράλληλα, έχει διατελέσει υπόλογος-διαχειριστής δεκάδων έργων Τεχνικής Βοήθειας της Ειδικής Υπηρεσίας Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Έχει διατελέσει συνεργάτης του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, την περίοδο 2013-2014.

Τον Ιούλιο του 2016, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ως Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ.

Έχει συμμετάσχει στη Θεματική Ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού «Καινοτομία-Έρευνα-Κατάρτιση» (ΘΟΣΣ1) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προετοιμασία της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, καθώς και σε σχετικές Ομάδες Εργασίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιμορφώσεων ερευνητικής και επαγγελματικής κατάρτισης στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό ημερίδων, σεμιναρίων, εθνικών και διεθνών συνεδρίων, στα οποία έχει παρουσιάσει και ερευνητικές εργασίες. Διετέλεσε επικεφαλής και μέλος ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ανταλλαγής καλών πρακτικών σε διεθνές επίπεδο. Είναι Εμπειρογνώμονας-Αξιολογητής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» σε θέματα «Επισιτιστικής Ασφάλειας, Αειφορικής Γεωργίας και Δασών, Ναυτιλίας, Θαλάσσιων Υποθέσεων και Βιοοικονομίας».

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικών με περιβαλλοντική εκπαίδευση, περιβαλλοντική διαχείριση, αγροτική ανάπτυξη και αγροτική επιχειρηματικότητα. Είναι μέλος Επιστημονικών και μη Συλλόγων και αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

Έχει εκλεγεί Αντιπρόσωπος του Κλάδου των Γεωπόνων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) στο Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας.

Έχει εκλεγεί πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Φθιώτιδας-Ευρυτανίας και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ).

Έχει συγγράψει τα βιβλία με τίτλο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 & Πρόταση Αγροτικής Ανάπτυξης για τον Δήμο Λαμιέων», «Αειφορική Ηγεσία σε Σχολικές Μονάδες. Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Εμπειρική Έρευνα» και «Δύο χρόνια δράσης – Κώστας Μπαγινέτας – Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ».

Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Ι. Μπακογιάννη, Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικό και έχουν ένα γιό. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

You might also like