Φ. Αραμπατζή: Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού στη Λέσβο

Με τους δοκιμαζόμενους συνεταιριστές του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου του οποίου οι εγκαταστάσεις αποθηκών και μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών καταστράφηκαν στις 13/7 στη διάρκεια πυρκαγιάς συναντήθηκε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή.

Η υφυπουργός βρέθηκε στη Λέσβο στο πλαίσιο προγραμματισμένης από την προηγούμενη εβδομάδα επίσκεψης στο νησί και περιοδείας σε παραγωγικούς φορείς, συνεταιρισμούς, κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και μονάδες μεταποίησης. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η πρώτη προγραμματισμένη επίσκεψη της υπουργού ήταν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου.

Σε δήλωση της η κυρία Αραμπατζή σημειώνει μεταξύ άλλων πως από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν ήρθε σε επαφή με τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τη στήριξη του Συνεταιρισμού και της τοπικής κοινωνίας.

«Με θλίψη αντίκρισα τα αποκαΐδια της πυρκαγιάς στον πρότυπο Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, στη Λέσβο. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας με τη σκέψη πως ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Η κυβέρνηση είναι εδώ, με τη βούληση και το απαραίτητο θεσμικό “οπλοστάσιο” της “κρατικής αρωγής”. Από το πρωί επικοινώνησα με τους αρμόδιους, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να κινηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και οι κτηνοτρόφοι του Συνεταιρισμού, οι οικογένειές τους και ολόκληρο το νησί να δουν με αισιοδοξία την “επόμενη μέρα”» δήλωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή και προσέθεσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που για άλλη μια φορά επέδειξαν αξιέπαινη επιχειρησιακή επάρκεια και ζήλο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς».

You might also like