Πέθανε ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρ. Μέγκλας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία, 64 ετών, ο έως πρότινος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, ύστερα από άνιση μάχη με σοβαρή ασθένεια.
Ο εκλιπών υπήρξε επί μία δεκαετία πρόεδρος του Επιμελητηρίου, από το 2011 έως το 2021, και προ είκοσι ημερών είχε υποβάλει την παραίτησή του.

Γεννημένος το 1957 στις Σέρρες, αποφοίτησε από τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ και το 1980 έκανε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα. Ίδρυσε τρεις εταιρίες ως συνέχεια της επιχείρησης του πατέρα του, ενώ το 1998 οι επιχειρήσεις αυτές συγχωνεύτηκαν σε μία δημιουργώντας την Χρήστος Μέγκλας Α.Β.Ε.Ε., της οποίας ο εκλιπών υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Η εταιρία εξελίχθηκε σε βιομηχανία λιπασμάτων με εισαγωγή, εμπορία και παραγωγή σπόρων, και με πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση και ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό. Ήταν παντρεμένος με την Ελίζα Κουγιουμτζόγλου, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Βασίλη.

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνική δικτύωσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, αποχαιρετά «με μεγάλη θλίψη» τον Χρήστο Μέγκλα, τον οποίο χαρακτηρίζει «άξιο τέκνο των Σερρών, δυναμικό επιχειρηματία, άριστο οικογενειάρχη και καλό προσωπικό μου φίλο», εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στον γιο του. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε κι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ψήφισμα εξέδωσε το Επιμελητήριο Σερρών.

You might also like