ΥπΑΑΤ, Σπ. Λιβανός: «Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο» σε περιπτώσεις παρανομιών

Έλεγχοι για την προστασία των ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων, των παραγωγών και των καταναλωτών

«Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, αναφερόμενος στη νέα παραπομπή στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών του ΥπΑΑΤ, υπόθεσης που αφορά σε διαπιστωμένες παρατυπίες στη «ΦΕΤΑ ΠΟΠ».

Οι έλεγχοι στα τρόφιμα και ειδικά στα πιστοποιημένα ως ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ προϊόντα, αποτελούν προτεραιότητα του κ. Λιβανού. Συγκεκριμένα με βάση τα πορίσματα ελέγχου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, παραπέμπεται στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή εξέτασης Παρατυπιών του ΥπΑΑΤ επιχείρηση για αποδιδόμενες σε αυτή παραβάσεις των διατάξεων για την «ΦΕΤΑ ΠΟΠ» (για μη τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου των 48 ωρών από την άμελξη έως την τυροκόμηση και πώληση ανώριμου προϊόντος).

Έλεγχοι σε εξέλιξη

Ο υπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή ανοχή από το ΥπΑΑΤ σε περιπτώσεις παρατυπιών και παρανομιών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ΠΟΠ προϊόντα και έχει δώσει σαφείς εντολές στους εποπτευόμενους φορείς που ελέγχουν μέσω των μηχανισμών τους την ποιότητα των τροφίμων στην αγορά, για συνεχείς και εξαντλητικούς ελέγχους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Λιβανός «Αν εμείς οι ίδιοι δεν προφυλάξουμε τα ΠΟΠ προϊόντα μας, δεν θα το κάνει κανείς. Γι’ αυτό και οι έλεγχοι είναι συνεχείς και πολύ αυστηροί, αλλά δίκαιοι. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, αυτό ας το καταλάβουν όλοι. Το μαχαίρι θα μπει στο κόκκαλο. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα προϊόντα μας, τη μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών που είναι άψογοι και φυσικά το κοινό στο οποίο καταλήγουν τα προϊόντα, δηλαδή όλους εμάς».

You might also like