ΥπΑΑΤ: Στην Εύβοια ο Γ.Γ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας

Στην Ιστιαία και στη Λίμνη Ευβοίας βρέθηκε στις 18/8 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, καθώς και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων και ερευνητών επιστημόνων υπό τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκο Χαρουτουνιάν.

Οι ειδικοί Δενδροκομίας και Μελισσοκομίας που συμμετείχαν, συνεργάζονται με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας Γ. Κελαϊδίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Δ. Βουρδάνο τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Ι. Κοντζιά και τον Δήμαρχο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας Γ. Τσαπουρνιώτης, καθώς και εκπροσώπους τοπικών φορέων της πρωτογενούς παραγωγής, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν, ως συνέπεια των πρόσφατων πυρκαγιών.

Δημιουργείται πλέον μια πρώτη επιστημονική ομάδα αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή και παροχής οδηγιών διαχείρισης και επιστημονικών συμβουλών, η οποία επιπλέον συνοδεύεται από αντίστοιχη επέκταση της λειτουργίας παροχής υποστήριξης των αγροτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1540.

Αντίστοιχες ομάδες επιστημόνων ερευνητών δημιουργούνται και θα επισκεφτούν όλες τις πυρόπληκτες περιοχές. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών και καταγραφή των δεδομένων, άμεσα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου επίσκεψη διευρυμένου κλιμακίου, για την έναρξη των εξειδικευμένων δράσεων αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς για τους παραγωγούς της περιοχής της Β. Εύβοιας.

You might also like