«ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ»: Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 15/9 (Video)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες», μετά από απόφαση του Δ.Σ. της στις 12/7/21, πραγματοποίησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στις 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΟΕΒΕΑ (Αγ. Κων/νου 6, 6ος όροφος), την Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσής (3η επαναληπτική, μετά τη ματαίωση της 1ης, 1/9 και της 2ης, 8/9, λόγω μη απαρτίας).

Παρά την μικρή συμμετοχή, η Συνέλευση διεξήχθη κανονικά, μιας και όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Βασίλης Ντεληφιλιππίδης στην εισηγητική του ομιλία, αυτό είναι υποχρεωτικό ως διαδικασία και από την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΕΒΕΕ), προκειμένου να γίνουν κανονικά οι εκλογές.

Ο κ. Ντεληφιλιππίδης, αναφέρθηκε στη συνέχεια εκτενώς στις αντιξοότητες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος τόσο ο ίδιος ο κλάδος, όσο και το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης τα δύο χρόνια της πανδημίας Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων.

«Κρατήσαμε τον κλάδο ζωντανό»

Ο κ. Ντεληφιλιππίδης, δεν στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα θετικά κατάφερε η Ένωση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τόνισε ότι: «Κρατήσαμε τον κλάδο ζωντανό», επισημαίνοντας ότι ήδη από το πρώτο lockdown η πολιτεία ήθελε τα κρεοπωλεία κλειστά, γιατί «λόγω του αριθμού τους δεν θα μπορούσε να τα ελέγξει» και στο ότι δόθηκε «μάχη» για να μην συμβεί τελικά αυτό και να μείνουν ανοιχτά όλο αυτό το διάστημα. Παρόλο που υπήρξε και μια μειοψηφία συναδέλφων τους, που προτιμούσε ο κλάδος να μπει κι αυτός στους ΚΑΔ που θα ανέστελλαν την λειτουργία τους με εντολή του Κράτους.

Αναφέρθηκε και στην απώλεια οκτώ μελών της Ένωσης το διάστημα αυτό από κορονοϊό. Στα προβλήματα που δημιούργησαν τα lockdown στην εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης και των συνεδριάσεων του Διοικητικού της Συμβουλίου. Συνεδριάσεις που γινόντουσαν αναγκαστικά διαδικτυακά για τουλάχιστον επτά μήνες κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα. Στην μεγάλη οικονομική ζημιά που υπέστη η Ένωση, αφού για δύο χρόνια δεν πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιοι χοροί που πραγματοποιεί που τις αποφέρουν έσοδα, καθώς και 6 με 7 εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν και δεν έγιναν τελικά, καθώς και η ακύρωση εμπορικών εκθέσεων στις οποίες θα υπήρχε παρουσία.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τα θέματα των ταμειακών και ζυγιστικών μηχανών που προέκυψαν το διάστημα αυτό. Τόνισε ότι «το 90% των κρεοπωλών στην Αττική τις έχει εγκαταστήσει», ώστε να αναγράφεται και η προέλευση του κρέατος. Μίλησε για την υποχρέωση της ηλεκτρονικής διασύνδεσης του «Ζ» της ταμειακής με την εφορία και τα προβλήματα επικοινωνίας του συστήματος που έχουν παρατηρηθεί. Στάθηκε ιδιαίτερα στο «κύμα» ακρίβειας που έρχεται και που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αγορά με τις συνεπακόλουθες ανατιμήσεις που φέρνει σε όλα τα προϊόντα. «Έχουμε να δούμε τέτοιες αυξήσεις τουλάχιστον μια 15ετία» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Έως σήμερα τις απορροφούσαμε η με διάφορες μεσοβέζικες λύσεις δεν έφταναν στον καταναλωτή. Αυτή τη φορά όμως δυστυχώς θα φτάσουν», συμπλήρωσε, «χωρίς να μπορεί η Ένωση να κάνει κάτι γι’ αυτό».

«Έχουμε ένα δύσκολο Χειμώνα μπροστά μας»

Σχετικά με τις τιμές που έχουν διαμορφωθεί στο κρέας τόνισε πως: «Έχουμε ένα δύσκολο Χειμώνα μπροστά μας» κι αυτό γιατί σε κάποια είδη οι τιμές είναι ήδη πολύ υψηλές. «Από πέρσι τα Χριστούγεννα η τιμή του αρνιού δεν λέει να πέσει. Το πρόβατο κρατάει την τιμή του, όσο κρατάει και η “μόδα” του».

Ακόμη μια παράμετρος που επιτείνει τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και οι υπάλληλοι των κρεοπωλείων, είναι και το ζήτημα της «Covid-19 free» πιστοποίησης, με όσους είναι ανεμβολίαστοι από αυτούς, να επιβαρύνονται με το εβδομαδιαίο κόστος των Rapid test. Με τα οικονομικά πρόστιμα να είναι ήδη «βαριά» και την πρόθεση του Κράτους να είναι η θέσπιση επιπλέον διοικητικών ποινών (π.χ. κλείσιμο της επιχείρησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα), καθώς και η υποχρεωτική χρήση στα καταστήματα του σήματος «Εμβολιασμένο Προσωπικό» ως χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμη, που σε συνδυασμό με την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία, ο κ. Ντεληφιλιππίδης, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση την ανάγκη στις προσεχείς εκλογές (26-27 Σεπτεμβρίου) να συμμετέχουν όλοι, ξεπερνώντας τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες, προκειμένου να αναδειχθεί από αυτές ένα ανανεωμένο ηλικιακά 9μελές Δ.Σ. που σε συνδυασμό και με τις εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) θα πάνε την Ένωση και συνολικά τον Κλάδο μπροστά, στην «Επόμενη Μέρα» που τους αξίζει. Βοηθώντας στην προσπάθεια αυτή (μετά από 20 χρόνια στην Ένωση κι από υπεύθυνες θέσεις) και εφ’ όσον επανεκλεγεί στο Δ.Σ. ότι, όπως δήλωσε, «δεν θα είναι πρόεδρος ξανά», βοηθώντας βέβαια με όλες του τις δυνάμεις τον νέο εκείνον που θα αναλάβει. Γιατί όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Δεν είναι καιρός για να μπουσουλάμε, ούτε καν να περπατάμε, είναι καιρός να τρέχουμε, ώστε το επόμενο διάστημα, να μην πάμε ένα βήμα μπροστά την Ένωση, αλλά δέκα», ενώ συμπλήρωσε ότι «κάτι τέτοιο το θεωρούμε ιστορικό χρέος και ηθική υποχρέωση όλων μας, ώστε να πάμε μπροστά μια Ένωση με 110 χρόνια παρουσίας».

 

 

«Taxiarxes Gourmeat»

Τέλος ο κ. Ντεληφιλιππίδης έκανε μια σύντομη αναφορά στη συνεργασία της Ένωσης με την πλατφόρμα efood και στο νέο app της Ένωσης «Taxiarxes Gourmeat», στο οποίο μπορεί κάποιος να βρει όλα τα κρεοπωλεία των μελών της Ένωσης στην Αττική. Αρχικά με όλες εκείνες τις πληροφορίες που διαθέτει η Ένωση για τα μέλη της (στοιχεία επικοινωνίας), καθώς και τη θέση του καταστήματος στον χάρτη της Google και στην πορεία με όλες εκείνες τις επιπλέον πληροφορίες, φωτογραφίες και link (π.χ. sitefacebook) που ο κάθε ένας επιχειρηματίας, επικοινωνώντας με -τον υπεύθυνο από μεριάς Ένωσης- κ. Θοδωρή Ρούσσο μπορεί να προσθέσει για το μαγαζί του.

 

You might also like