SXOLIKREATOS.GR: 1ος Διαγωνισμός Κρεοτεχνίας της ΙΣΕΚ ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ

Βασικός σκοπός του 1ου Διαγωνισμού Κρεοτεχνίας της ΙΣΕΚ ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ είναι η ανάδειξη του επαγγέλματος του Κρεοπώλη και γενικότερα του Κλάδου του
Κρέατος.

Στόχος ο καταναλωτής και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν την εξέλιξη του επαγγέλματος στο επίπεδο της Κρεοτεχνίας, ώστε να ωφεληθούν τόσο οι ίδιοι, όσο γενικότερα και ο ίδιος ο κλάδος.

Κατηγορίες

Α) Γιορτινό Χριστουγεννιάτικο Παρασκεύασμα (1 τεμάχιο 1.200 – 1.500 γρ. για 4 μερίδες)

Β) Γενικό Παρασκεύασμα (2 διαφορετικά παρασκευάσματα για 4 μερίδες το καθένα. Π.χ. το πρώτο θα μπορούσε να είναι ένα χοιρινό κόντρα 1.500 γρ. και το άλλο 4 μικρά roti των 300 γρ. το καθένα)

Ο διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει σε όποια κατηγορία θέλει ή και τις δύο. Ο διαγωνιζόμενος δεν μπορεί να διαφημίσει καμιά άλλη εταιρία στον διαγωνισμό πέρα από την δικιά του επιχείρηση εφόσον έχει.

 

 

Διαγωνιζόμενοι

Ανοιχτή πρόσκληση μέσω διαδικτύου και άλλων μέσων. Μέχρι 30 συμμετέχοντες. Σε περίπτωση άνω των 30 συμμετοχών, αναγκαστικά θα γίνει κλήρωση. Όποιοι δεν κληρωθούν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ως επιλαχόντες.

➢ Εγγραφές από 6/10 έως 26/10

➢ Κλήρωση (εάν χρειαστεί) στις 29/10

Ο διαγωνιζόμενος δεν μπορεί να διαφημίσει καμιά άλλη εταιρία στον διαγωνισμό πέρα από την δικιά του επιχείρηση εφόσον έχει. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα μπορεί να προσέλθει στον χώρο με μέχρι 2 άτομα ως θεατές. Την προετοιμασία στον χώρο πρέπει να την κάνει μόνος του. Θα πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένος για το χειρισμό του κρέατος.

 

 

Διαγωνισμός

Ο διαγωνιζόμενος θα προετοιμάσει τα παρασκευάσματα στο χώρο του όποτε νομίζει. Μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε είδος κρέατος για κάθε παρασκεύασμα. Σχετικά με το αρνί, το χοιρινό και το κοτόπουλο προτείνουμε να είναι Ελλήνων παραγωγών. Εάν επιλέξει μοσχάρι δεν τίθεται θέμα προέλευσης.

Την ημέρα του διαγωνισμού θα έχει έως 40 λεπτά στην διάθεση του για να ετοιμάσει και να παρουσιάσει τα δημιουργήματα του μαζί με το αντίστοιχο ντεκόρ σε μια λευκή επιφάνεια 0,80 εκ. επί 0,60 εκ.

Οι κριτές θα έχουν την δυνατότητα να αξιολογήσουν το κάθε παρασκεύασμα έως 7 λεπτά με οπτικό έλεγχο και ερωτήσεις προς τον διαγωνιζόμενο.

➢ Ημερομηνία: 14/11/2021 και 10:00 με 15:00

➢ Τόπος: Αίθουσα Ξενοδοχείου ή Εκδηλώσεων στην Αθήνα

Για συμμετοχή στον διαγωνισμό, παρακαλώ αποστείλατε την πρόθεση σας μαζί με φωτογραφία και τηλέφωνο στο [email protected] έως τις 26/10. Καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καλό είναι να εγγραφείτε άμεσα.

Αξιολόγηση

Στον διαγωνισμό θα αξιολογηθούν:

  • Ιδέα – Δημιουργικότητα
  • Εκτέλεση – Αποδοτικότητα – Φύρες
  • Δυσκολία – Τεχνικές
  • Ντεκόρ – Στήσιμο – Σκαλιέρες
  • Μαγειρική αξιοποίηση

 

 

Κριτική Επιτροπή

1) Καραμαλέγκος Αντώνης (ΙΣΕΚ ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ)

2) Λασκαρέλλης Νίκος (ΙΣΕΚ ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ)

3) Χατζηγρηγορίου Ιωάννης (Λέσχη Ελλήνων Κρεοτεχνών)

4) Ένα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κρεοπωλών Αθηνών

5) Γάλλος Κρεοπώλης (Romain Le Boeuf, Meilleur Ouvrier de France)

 

 

Βραβεία

Θα υπάρχουν 3 βραβεία, με τα ακόλουθα χρηματικά έπαθλα ανά κατηγορία:

Κατηγορία 1 (Γιορτινό Χριστουγεννιάτικο Παρασκεύασμα)

400 ευρώ

250 ευρώ

150 ευρώ

Κατηγορία 2 (Γενικό Παρασκεύασμα)

400 ευρώ

250 ευρώ

150 ευρώ

Επιπλέον θα υπάρχουν και έπαθλα από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΑΡΒΑΝΙΔΗ.

Χορηγός Επικοινωνίας

You might also like