Σ. Κεδίκογλου: Σημαντική στήριξη για τα επόμενα χρόνια στους κτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας

Την ένταξη της Βόρειας Εύβοιας στο ανώτατο καθεστώς επιδότησης, με το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου κατά την πρώτη ευρεία συνάντηση των αρμόδιων φορέων και των μελετητών για την υλοποίηση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Σταύρος Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης, και ο Δήμαρχος Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Ο κ. Κεδίκογλου παρουσίασε κατά την ομιλία του την πορεία των έργων αναγέννησης στην περιοχή λέγοντας πως «τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στη Β. Εύβοια, εκτελούνται σε χρόνο ρεκόρ» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να γίνουν γρήγορα αλλά σωστά τα έργα, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα πλημμυρών που συνέβησαν από αντιπλημμυρικά έργα που δημιουργήθηκαν σε λάθος σημεία».

Μιλώντας για τους κτηνοτρόφους της περιοχής τόνισε ότι θα υπάρχει σημαντική στήριξη για τα επόμενα χρόνια συμπληρώνοντας πως «θα καθορίσουμε χώρους όπου θα καλλιεργούνται ζωοτροφές για να διανέμονται στους κτηνοτρόφους προκειμένου τα επόμενα 5 με 6 χρόνια να υπάρχει προοπτική μέχρι να αναπτυχθεί το δάσος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Κεδίκογλου «ανακοίνωσε τη δημιουργία Αγροτικής Σχολής στην περιοχή, χάρη στην αγαστή συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και της ΜΚΟ «Νέα Γεωργία».

You might also like