Γαλλικό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0»

Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών (ΓΓΕΠΥ), Δημήτρης Παπαγιαννίδης, συναντήθηκε στα γραφεία της ΓΓΕΠΥ με τον Σύμβουλο για Αγροτικές Υποθέσεις της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ιταλία κ. Jean-Pascal Fayolle και την Υπεύθυνη Μελετών της Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλίας στην Ελλάδα, κα. Ευσταθία Αντιόχου. Στη συνάντηση μετείχαν και στελέχη της ΓΓΕΠΥ.

Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε για θέματα της ΓΓΕΠΥ συζητήθηκε η πορεία:

  • Υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Των επικείμενων προκηρύξεων,
  • Των διακρατικών συνεργασιών
  • Τον προγραμματισμό της ΓΓΕΠΥ για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2023-2027

Μεταφέρθηκε το ζωηρό ενδιαφέρον της Γαλλικής Πρεσβείας για το Πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» που είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αρδευτικών έργων από τη δεκαετία του 1960, το οποίο περιλαμβάνει 21 αρδευτικά έργα, τα οποία πρόκειται να κατασκευαστούν με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Γαλλικές κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες όπως και Γαλλικές Τράπεζες ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην υλοποίηση του “Ύδωρ 2.0”.

Το Πρόγραμμα συνολικού κόστους 1,628 δισ. ευρώ που θα υπερβεί τα 4 δισ. ευρώ εφόσον συνυπολογισθεί το κόστος συντήρησης και λειτουργίας για 25 χρόνια και οι πληρωμές διαθεσιμότητας, παρουσιάστηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και τον ΓΓΕΠΥ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, σε ειδική εκδήλωση στις 8/11, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

You might also like