ΥπΑΑΤ: Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ για την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο: «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, διατάξεις για τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Οι προτεινόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου έχουν μοναδικό σκοπό την επίλυση των θεμάτων και την άρση των περιορισμών, που είχαν προκύψει από την εφαρμογή του ν. 4056/2012, αλλά και χρονιζόντων προβλημάτων κατά τη διαδικασία αδειοδότησης υφιστάμενων και νέων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Ο στόχος του ΥπΑΑΤ είναι να επιτευχθεί η διευκόλυνση της διαδικασίας ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, με την εισαγωγή ρυθμίσεων για τη νομιμοποίηση ιδίως των πρόχειρων καταλυμάτων ζώων, τα οποία συνιστούν κατά προσέγγιση ποσοστό 50%-60% αυτών, καθώς και η μείωση του κόστους  παραγωγής.

Συνέπεια αυτών, θα είναι ο εκσυγχρονισμός των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, η βιωσιμότητά τους και η ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, τηρώντας πάντα τους προβλεπόμενους υγειονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους.

You might also like