«Βοvillage Meating Day»: Μια ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη του κρέατος

 

 

 

 

Σε μία ημέρα δομημένη γύρω από 2 βασικούς άξονες, το βόειο γαλλικό κρέας ανώτατης ποιότητας Bovillage υποδέχεται τους σπουδαστές των σχολών και τους επαγγελματίες του κλάδου του κρέατος την Κυριακή 5/12 στο ξενοδοχείο Athens Marriott.

Πλαισιωμένη από τους 10 Bovillage Ambassadors που εδώ και 2 χρόνια πλαισιώνουν όλες τις δράσεις της, η «Βοvillage Meating Day», πρόκειται να αποτελέσει μία κομβική συνάντηση διά ζώσης, 2 χρόνια σχεδόν μετά την τελευταία της διοργάνωση: Αφιερωμένη σε όλους όσοι θέλουν να δημιουργήσουν, θέλουν να εξευγενίσουν, θέλουν ουσιαστικά να τιμήσουν την πρώτη ύλη θέτοντας την τεχνογνωσία τους στην υπηρεσία της.

Εδώ και δεκαετίες εξάλλου, οι δεσμοί μεταξύ των 2 χωρών είναι ιδιαιτέρως ισχυροί στον κλάδο του κρέατος με τη Γαλλία να αποτελεί αδιαπραγμάτευτα τον πρώτο προμηθευτή της χώρας μας σε βόειο κρέας.
Με δυνατές εγγενείς αξίες όπως την ημι-εκτατική εκτροφή που γίνεται παραδοσιακά, σε μικρές μονάδες, με φυσική διατροφή στις χορτολιβαδικές της εκτάσεις και σιτηρέσια που παράγονται στη φάρμα, σεβασμό στο περιβάλλον και τη διαβίωση των ζώων, η Γαλλία αποτελεί την πρώτη χώρα κτηνοτροφίας στην Ευρώπη, έχοντας θέσει τις βάσεις για την ιχνηλασιμότητα που εφαρμόζεται σήμερα σε όλη την Ε.Ε.
Η γαλλική κοπή αποτελεί αρχέγονη τεχνογνωσία, κληρονομιά και παρακαταθήκη για τους Γάλλους επαγγελματίες και διδάσκεται με προσανατολισμό της την αξιοποίηση του 95% των σφάγιων. Σφάγια που προέρχονται από κρεοπαραγωγές φυλές με μεγάλη διάπλαση και υψηλή απόδοση.

Η Bovillage είναι μία κοινή, συλλογική προσπάθεια που υπογράφει η Γαλλική Διεπαγγελματική Κρέατος Interbev και ο Όμιλος Ευρωπαϊκού Βόειου Κρέατος CVBE, μέλη των οποίων είναι οι μεγαλύτεροι οίκοι του τομέα κρέατος στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της «Βοvillage Meating Day», αναμένονται συγκεκριμένα να λάβουν χώρα τα εξής:

  • Από τις 11 έως τις 12.30 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη γαλλικής κοπής και αξιοποίησης για τους σπουδαστές σχολών κρέατος από τους Bovillage Ambassadors και τον Γάλλο κρεοτέχνη, εκπαιδευτή και συνεργάτη της Interbev, Luc Perez. Στη συνέχεια η Bovillage θα παραθέσει γεύμα στο Αίθριο του ξενοδοχείου
  • Από τις 4 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. οι 10 Ambassadors της Bovillage θα αναμετρηθούν σε 10 παρασκευάσματα, ξεδιπλώνοντας τη μοναδική τεχνική τους, την αστείρευτη δημιουργικότητά τους και το απαράμιλλο ταλέντο τους!

Bovillage Ambassador Challenge “Volume 2” λοιπόν, σε ζωντανή παράλληλη μετάδοση (live stream) σε YouTube και Facebook.

 

Info:

Λεπτομέρειες στη σελίδα της Bovillage Greece στο Facebook

Η είσοδος στις εκδηλώσεις γίνεται τηρώντας αυστηρά τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα για τον Covid-19: Στις εκδηλώσεις γίνονται δεκτοί μόνο όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

You might also like