«Βοvillage Meating Day»: Μια ημέρα αφιερωμένη στην «Ομάδα που κερδίζει»!

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την τελευταία της διοργάνωση, σε μία ημέρα δομημένη γύρω από δύο βασικούς άξονες, πραγματοποιήθηκε το 2ο Bovillage Ambassador Challenge την Κυριακή 5/11 στο ξενοδοχείο Athens Marriott.

Μεγάλος νικητής του 2ου αυτού διαγωνισμού κρεοτεχνίας, αναδείχθηκε ο κ. Μιχάλης Ζαμπέτρος.

Αυτό που έδειξε να εντυπωσιάζει τους κριτές του διαγωνισμού, τον Γάλλο Κρεοτέχνη, Λυκ Περέζ, τον Σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Ζαν Μαρί Χοφμάν και τον καθηγητή της Σχολής Κρεοπωλών του ΥπΑΑΤ, Βασίλη Κατέρη, ήταν αναμφίβολα το πολύ υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων και στον φετινό διαγωνισμό.

Το ομαδικό πνεύμα των δέκα διαγωνιζομένων, είναι άλλωστε ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη ομάδα, όπου μαζί με την προσπάθεια που κατέβαλλαν τα μέλη της και τη δημιουργικότητα που κατέθεσαν στα τελικά προϊόντα που παρήγαγαν, είναι τα στοιχεία εκείνα που έκαναν και τον φετινό 2ο διαγωνισμό να ξεχωρίσει.

Οι διαγωνιζόμενοι αναμετρήθηκαν με τα παρασκευάσματα που δημιούργησαν, με το βόειο γαλλικό κρέας ανώτατης ποιότητας Bovillage και βαθμολογήθηκαν σε πέντε σημεία/κριτήρια:

  1. Ταχύτητα
  2. Τεχνική/Μέθοδος
  3. Καθαριότητα
  4. Παρουσίαση/Αισθητική
  5. Μεριδοποίηση

Αφιερωμένη σε όλους όσοι θέλουν να δημιουργήσουν, θέλουν να εξευγενίσουν, θέλουν ουσιαστικά να τιμήσουν την πρώτη ύλη, θέτοντας την τεχνογνωσία τους στην υπηρεσία της, η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε νωρίτερα το πρωί, με επίδειξη της γαλλικής κοπής και αξιοποίησης, για τους σπουδαστές σχολών κρέατος, από τους Bovillage Ambassadors και τον Γάλλο κρεοτέχνη, εκπαιδευτή και συνεργάτη της Interbev, Λυκ Περέζ.

Στόχος της συγκεκριμένης επίδειξης ήταν να προσφέρει πολύτιμη γνώση τόσο για τους σπουδαστές σχολών κρέατος, όσο και για τις δεκάδες ανθρώπων που παρακολούθησαν (με φυσική παρουσία, αλλά και διαδικτυακά), από τους Bovillage Ambassadors και τον Luc Perez, ενώ στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι, γεύθηκαν στο Αίθριο του ξενοδοχείου το αποτέλεσμα της γαλλικής τεχνικής κοπής, στο γεύμα που ακολούθησε.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Bovillage είναι μία κοινή, συλλογική προσπάθεια που υπογράφει η Γαλλική Διεπαγγελματική Κρέατος Interbev και ο Όμιλος Ευρωπαϊκού Βόειου Κρέατος CVBE, μέλη των οποίων είναι οι μεγαλύτεροι Οίκοι του τομέα κρέατος στην Ευρώπη.

You might also like