Σ. Κεδίκογλου: «Άμεση προτεραιότητα η μακροπρόθεσμη εξασφάλιση ζωοτροφών»

Σύσκεψη με έμφαση στα μέτρα στήριξης στις επαγγελματικές ομάδες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Βόρεια Εύβοια, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Ν. Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ξηρογιάννης και εκπρόσωποι γεωργικών και κτηνοτροφικών συλλόγων Β. Εύβοιας.

Κατά την ενημέρωση, ο ΥφΑΑΤ δεσμεύτηκε ότι η εξασφάλιση παροχής ζωοτροφών θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς οι δασικές υπηρεσίες θα επιτρέψουν τη βόσκηση σε δασικές εκτάσεις. «Άμεση προτεραιότητα η μακροπρόθεσμη εξασφάλιση ζωοτροφών», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους παραγωγούς που δεν έχουν υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχου), ο κ. Κεδίκογλου διαβεβαίωσε ότι θα κινητοποιηθεί ο μηχανισμός αποζημιώσεων και για εκείνους.

Καταλήγοντας, ανακοίνωσε ότι δρομολογείται νομοθετική ρύθμιση για τη διαχείριση βοσκήσιμων γαιών των πυρόπληκτων περιοχών.

You might also like