ΠΟΚΚ: Ενστάσεις για τον τρόπο προβολής από τα ΜΜΕ της διάθεσης-πώλησης κρέατος για τις γιορτές

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους «για τον απαράδεκτο και αντί-δημοσιογραφικό τρόπο που κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί παρουσιάζουν/προβάλλουν την κίνηση της αγοράς κρέατος, με αφορμή την κορύφωσης της εορταστικής περιόδου».

Στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι «γίνεται εκτενής αναφορά της τιμής πώλησης του κρέατος σε μεμονωμένα σημεία πώλησης, απαξιώνοντας τους απανταχού καταστηματάρχες κρεοπώλες. Θεωρούμε πως η μονομερής αυτή διάκριση, έχει ως αντίκτυπο όχι μόνο την υποβάθμιση και την οικονομική τελμάτωση όχι μόνο του κλάδου μας, αλλά και των κτηνοτρόφων τους οποίους αντιπροσωπεύουμε».

«Είναι αντιδεοντολογικό» συνεχίζει η ανακοίνωση, «δια της ισχύος της πανελλήνιας εμβέλειας, να γίνεται αναφορά μόνο στην τιμή πώλησης, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια του “εξευτελισμού”, χωρίς να εξετάζεται η προμήθεια των κρεάτων με σημάνσεις προέλευσης και ποιότητας».

Και κλείνει: «Σύμφωνα με τα ανωτέρω καταγγέλλουμε τον τρόπο παρουσίασης, διότι τέτοιου είδους πρακτικές αποπροσανατολίζουν το καταναλωτικό κοινό και σας επισείουμε την προσοχή ελπίζοντας πως θα λάβετε μέτρα στο πλαίσιο της διατήρησης του υγιούς ανταγωνισμού και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς ενόψει των εορτών».

You might also like