Ξεκινά η συζήτηση στην Βουλή η συζήτηση για τον «Νέο Αναπτυξιακό Νόμο»

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει στη Βουλή η έναρξη της συζήτησης για το νέο αναπτυξιακό νόμο και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης σημειώνει πως «με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο η χώρα κερδίζει το στοίχημα της επιτάχυνσης και απλοποίησης των διαδικασιών, δίνοντας νέα προοπτική στην επιχειρηματικότητα».

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει στο άρθρο του ότι οι αναπτυξιακοί νόμοι, παραδοσιακά, αποτελούν το πιο δημοφιλές αναπτυξιακό εργαλείο στη συνείδηση του επιχειρηματικού κόσμου, με ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία αλλά όπως υπογραμμίζει, ο νέος νόμος, είναι ένα «tailor made αναπτυξιακό εργαλείο» με τα 13 εμβληματικά  καθεστώτα που προωθεί.

Τα 13 αυτά καθεστώτα θα επιτρέψουν στην επιχειρηματική κοινότητα να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να υλοποιήσει τις πρωτοβουλίες της με σύγχρονες μορφές επενδύσεων σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, με σταθερούς κύκλους προκηρύξεων χωρίς παρατάσεις και προσαυξημένες κρατικές ενισχύσεις σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών μέσω του νέου Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων.

Επιπλέον, επιταχύνονται δραστικά οι διαδικασίες αξιολόγησης και ελέγχου, με μείωση βημάτων, νέο πληροφοριακό σύστημα και σημαντική ενδυνάμωση των ορκωτών ελεγκτών ενώ, για πρώτη φορά, αξιοποιούνται οι δυνατότητες υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων μη Περιφερειακού χαρακτήρα σε τομείς όπως η έρευνα και καινοτομία, η προστασία του περιβάλλοντος και η κατάρτιση εργαζομένων σε μειονεκτική θέση.

You might also like