Σταθερές παρέμειναν τον Δεκέμβριο 2021 οι διεθνείς τιμές στην κατηγορία κρέας, καθώς ο Δείκτης Τιμών Κρέατος του Food and Agriculture Organization (FAO) διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στις 111,3 μονάδες, οριακά χαμηλότερα από τον Νοέμβριο.
Την ίδια στιγμή, το επίπεδο αυτό ήταν 16,5 μονάδες (17,4%) πάνω από τις τιμές του Δεκεμβρίου 2020.
Τον Δεκέμβριο, οι τιμές στα πουλερικά κινήθηκαν πτωτικά, κυρίως λόγω της αυξημένης παγκόσμιας εξαγωγικής προσφοράς, ενώ οι τιμές στο πρόβειο μειώθηκαν λόγω της αυξημένης προσφοράς από την Ωκεανία.
Στο μεταξύ, οι τιμές για το βόειο κατέγραψαν αύξηση 1,4%, ενώ οι διεθνείς τιμές στο χοιρινό μειώθηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα.
Ελαφρά μείωση, καθώς η συνεχιζόμενη πτωτική πίεση που άσκησαν οι μειωμένες κινεζικές εισαγωγές αντισταθμίστηκε, σύμφωνα με τους αναλυτές, από τις αυξημένες πωλήσεις που σημειώθηκαν στις μεγάλες χώρες παραγωγής κατά την προ-εορταστική περίοδο.
Συνολικά, το 2021, ο Δείκτης Τιμών Κρέατος του FAO ήταν κατά μέσο όρο στις 107,6 μονάδες, αυξημένος κατά 12,1 μονάδες (12,7%) συγκριτικά με το 2020.
Για το σύνολο του έτους, το πρόβειο κρέας κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές, ακολουθούμενο από το βοδινό και τα πουλερικά, ενώ οι τιμές του χοιρινού κρέατος έδειξαν οριακή μείωση.