Ανακατασκευάζονται πλήρως οι υπαίθριοι χώροι πώλησης της Βαρβακείου

Στην ολική ανακατασκευή των στεγάστρων και των κτιριακών υποδομών των χώρων πώλησης που βρίσκονται στην κάτω πλευρά της Βαρβακείου, προχωρεί ο Δήμος Αθηναίων με στόχο την αντιμετώπιση των χρόνιων λειτουργικών προβλημάτων και την αναβάθμιση του ιστορικού χώρου της αγοράς.

Τα έργα, που αφορούν συνολικά 43 καταστήματα, ξεκίνησαν σήμερα και ήδη τοποθετήθηκαν οι πρώτες τέντες βαρέως τύπου, καθώς και ψυγεία κοντέινερ για την αποθήκευση των προϊόντων, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων παρέχει δωρεάν Ίντερνετ στους καταστηματάρχες με στόχο να διευκολυνθούν οι συναλλαγές τους, ενώ για όλο το διάστημα της ανακατασκευής, οι επαγγελματίες δε θα καταβάλλουν το αντίτιμο για τη μίσθωση των χώρων.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη παρέμβαση που γίνεται στη Βαρβάκειο Αγορά, τα τελευταία 20 χρόνια, -καθώς η προηγούμενη είχε γίνει την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων- ενώ στόχος της είναι να διατηρήσει ζωντανό και ανταγωνιστικό αυτό το εμβληματικό σημείο της πόλης μας.

Τον χώρο της Βαρβακείου -όπου εκτελούνται τα έργα- επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε: «Στη Βαρβάκειο, χτυπά δυνατά η «καρδιά» της πόλης. Προχωρούμε ταχύτατα στη συνολική αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων πώλησης, με στόχο να προσφέρουμε τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους καταναλωτές, σύγχρονες, αλλά και υγειονομικά ασφαλείς εγκαταστάσεις οι οποίες, όμως, θα διατηρήσουν στο ακέραιο τον ιστορικό χαρακτήρα της μεγαλύτερης αγοράς της Αθήνας. Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη βούλησή μας να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της Βαρβακείου, που δίνουν τη δυνατότητα στα αθηναϊκά νοικοκυριά να προμηθεύονται καθημερινά ποιοτικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές».

Η αναβάθμιση των χώρων της Βαρβακείου, είχε ενταχθεί εξαρχής στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα των επαγγελματιών της, αλλά και καταγεγραμμένη ανάγκη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Η καταστροφική θεομηνία, ωστόσο, που έπληξε το κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Οκτώβριο («Μπάλλος») και προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος του στεγάστρου, επιτάχυνε τον σχεδιασμό και τις διαδικασίες για την ολική ανακατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος της αγοράς.

Οι εργασίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο προσεχές τετράμηνο, προβλέπουν τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων, οι οποίες θα πληρούν όλους τους υγειονομικούς κανόνες, με στόχο την ασφάλεια τόσο των επαγγελματιών όσο και των καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι στα νέα στέγαστρα, θα εγκατασταθούν νέα φωτιστικά σώματα, τεχνολογίας LED για τον καλύτερο φωτισμό της αγοράς.

 

You might also like