ΣΕΕΜΕ: Πρόβλημα η αύξηση της τιμής στα μηχανήματα εστίασης

«Οι επιχειρηματίες της εστίασης πρέπει να αποδεχτούν ότι οι τιμές για τον εξοπλισμό εστίασης θα συνεχίσουν να αυξάνονται και ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στις παραλαβές καινούριων εμπορευμάτων».

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης προειδοποιεί ότι  ο κλάδος της μαζικής εστίασης θα δεχθεί τη μεγαλύτερη πίεση των αυξήσεων της οικονομίας. Με την συνεχόμενη αύξηση του νικελίου και συνεπώς του ανοξείδωτου χάλυβα, τα μηχανήματα εξοπλισμού εστίασης γίνονται όλο και πιο ακριβά.

Πέρα από την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, παρουσιάζεται αύξηση και στο κόστος του νικελίου, το οποίο εκτοξεύτηκε από 20.000 ευρώ ανά τόνο σε 100.000 ευρώ ανά τόνο μέσα σε δύο ημέρες, αναγκάζοντας το χρηματιστήριο του Λονδίνου την αναστολή της διαπραγμάτευσης για μια εβδομάδα. Επίσης, το δυσβάστακτο κόστος της ενέργειας επιβαρύνει και το κόστος παραγωγής και διάθεσης των μηχανημάτων, αλλά και τα ίδια τα καταστήματα εστίασης.

Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και το χειρότερο που μπορούν να κάνουν οι επιχειρηματίες εστίασης είναι να αγοράσουν εξοπλισμό που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, απλώς και  μόνο επειδή είναι διαθέσιμο. Αυτή η ενέργεια συμβάλλει ακόμα πιο έντονα στην αύξηση των κοστολογίων της  επιχείρησης εστίασης.

Ο ΣΕΕΜΕ συμβουλεύει τους επιχειρηματίες της εστίασης ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι παραγγελίες νέου εξοπλισμού και ο ήδη υπάρχων εξοπλισμός να συντηρηθεί σωστά, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο χρόνος ζωής του και να εξασφαλιστεί ότι λειτουργεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Η επαρκής εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να γίνεται η καθημερινή συντήρηση των συσκευών και το τακτικό σέρβις από ειδικευμένους τεχνίτες είναι τα δύο βασικά στοιχεία.

You might also like