Πιστώθηκαν 478.320 ευρώ σε 205 κτηνοτρόφους της Β. Εύβοιας, στο πλαίσιο του ειδικού καθεστώτος ενίσχυσης

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, μέσω του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η πληρωμή των δικαιούχων που εντάχθηκαν στο ειδικό καθεστώς ενίσχυσης των κτηνοτρόφων των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού. Συνολικά, πιστώθηκαν 478.320 ευρώ σε 205 κτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι επλήγησαν άμεσα ή έμμεσα από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Το εν λόγω καθεστώς θεσπίστηκε με την κοινή απόφαση 357/63687/10.03.2022 (ΦΕΚ Β΄ 1094/10.03.2022) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ανέφερε σχετικά: «Συνεχίζεται η υλοποίηση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στη Βόρεια Εύβοια, η οποία επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2021. Σε συνέχεια της δημοσίευσης της κοινής απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη θέσπιση ειδικού καθεστώτος στήριξης των κτηνοτρόφων των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού που επλήγησαν άμεσα και έμμεσα από τη φυσική καταστροφή, ο αρμόδιος ΟΠΕΚΕΠΕ, σ’ ένα πλαίσιο συνεργασίας του ΕΛΓΑ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχώρησε την Τρίτη 29 Μαρτίου στην πληρωμή 478.320 ευρώ σε 205 δικαιούχους κτηνοτρόφους.

Πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο είχε συζητηθεί και ανακοινωθεί σε μία ανοικτή συνάντηση με τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βόρειας Εύβοιας στην περιοχή, με τον οποίο έχει αναπτυχθεί όλη αυτή την τελευταία περίοδο μια εποικοδομητική και στενή συνεργασία για τη στήριξη του κτηνοτροφικού κλάδου της περιοχής, παράλληλα με τα οριζόντια μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων που προωθούνται από την κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ προέβλεπε ενίσχυση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών με 40 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στις άμεσα πληττόμενες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και με 20 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στις έμμεσα πληττόμενες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Η κυβέρνηση προχωρά με την εφαρμογή μέτρων είτε οριζόντια, είτε στοχευμένα, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει διατηρήσιμες προοπτικές ανάκαμψης, σε συνδυασμό, φυσικά, και με το υπό εξέλιξη σχέδιο ανασυγκρότησης.

You might also like