ΠΟΚΚ: Επιζήμιες οι αυξήσεις των τιμών και του κόστους ενέργειας για τον Κλάδο

Με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και τις ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΕΕ, ΕΕΑ, ΕΕΠ, αναλύει το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται για τον Κλάδο των κρεοπωλών από τις δραματικές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και του ενεργειακού κόστους.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Οι ανατιμήσεις εξαιτίας των επικρατουσών δυσμενών συνθηκών, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, σε καύσιμα, ενέργεια και είδη λαϊκής κατανάλωσης έχουν καταστήσει δυσλειτουργική την αγορά και την οικονομία προβληματική με ανεπιθύμητες  προεκτάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται αντιμέτωπος για ακόμα μια φορά και ο Κλάδος των Κρεοπωλών.

Έχουμε διαπιστώσει και ταυτόχρονα επισημάνει προ πολλού ότι η αύξηση των τιμών πλήττει το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, που σημειωτέον είναι από τα χαμηλότερα της Ε.Ε. και καθημερινά εντείνει τον αποδεκατισμό των μικρών επιχειρήσεων, που ως γνωστόν είναι η «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας.

Για ακόμα μια φορά ο παραδοσιακός κρεοπώλης, που είναι και ο τελικός αποδέκτης πριν τον καταναλωτή, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις των τιμών που με γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή, τη ποιότητα και την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας επωμίζεται το κόστος προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Όμως, εύλογα γεννάται το ερώτημα για πόσο ακόμα θα αντέξει;

Για όλα τα ανωτέρω αιτούμεθα να τεθεί ένα όριο στη μέγιστη τιμή εμπορίας-διακίνησης και λιανικής πώλησης προκειμένου εξασφαλίσουμε το συμφέρον του καταναλωτή και να αποφευχθεί η υποβάθμιση και οικονομική τελμάτωση, όχι μόνο του κλάδου μας, αλλά του χώρου του κρέατος γενικότερα.

Παρακαλούμε για την δέουσα προσοχή σας, αλλά και τις άμεσες ενέργειές σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και περιμένουμε τις απαντήσεις σας».

You might also like