ΥπΑΑΤ: Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η απαντητική επιστολή για τις παρατηρήσεις της σχετικά με το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027

Εστάλη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η απαντητική επιστολή στα βασικά σημεία των παρατηρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (ΣΣ ΚΑΠ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου με αυτό τον τρόπο επανεκκινείται ο νέος κύκλος διαβουλεύσεων με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που περιλαμβάνει εντατικές διμερείς συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο για την οριστικοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας μας για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027 και την έγκρισή του εντός του τρέχοντος έτους.

Μεταξύ άλλων στην δεκασέλιδη επιστολή, την οποία υπογράφει ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥπΑΑΤ, Κώστας Μπαγινέτας επισημαίνεται η δέσμευση της «Ελληνικής Κυβερνήσεως να συνεχίσει τη διαβούλευση με το σύνολο των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων και κατά τη φάση της εφαρμογής του ΣΣ ΚΑΠ».

Τονίζεται επίσης ότι από ελληνικής πλευράς, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οριστικοποίηση και την έγκριση του ΣΣ ΚΑΠ, έως το φθινόπωρο το 2022» καθώς όπως αναφέρεται «η επιθυμία μας για την όσο το δυνατόν έγκριση του ΣΣ ΚΑΠ εδράζεται τόσο στην ανάγκη προετοιμασίας του διοικητικού μηχανισμού για την αποτελεσματική εφαρμογή του, όσο και στην απαίτηση ενημέρωσης των αγροτών και των λοιπών δικαιούχων/ωφελούμενων του ΣΣ ΚΑΠ για τις οριστικοποιημένες πλέον παρεμβάσεις και προβλέψεις του ΣΣ ΚΑΠ».

You might also like