BOVILLAGE AMBASSADORS: H γαλλική Διεπαγγελματική Interbev τους υποδέχτηκε στο Παρίσι

«A Paris» βρέθηκαν οι Bovillage Ambassadors στις 23 με 25 Μαΐου, καλεσμένοι από την γαλλική Διεπαγγελματική Ζώντων Ζώων και Κρέατος Interbev, σ’ ένα διήμερο με εντατικό πρόγραμμα επισκέψεων, γνωριμιών, παρουσιάσεων, ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικών εμπειριών, καθώς και γευστικών δοκιμών!

Το ταξίδι -όπως είχε ανακοινωθεί τους περασμένους μήνες από την Διευθύντρια του τμήματος Διεθνούς Επικοινωνίας της Ιnterbev, Claudine Allain, την Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Bovillage, Ρομίνα Τζαρέλλα και τον πρόεδρο του Ομίλου Ευρωπαϊκού Βοείου Κρέατος, Dominique Guineheux– εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας «Bovillage» που υλοποιείται στη χώρα μας κι έχει ως στόχο να επισφραγίσει τη δυνατή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γαλλία.

Έχοντας αυτό ακριβώς κατά νου, το συγκεκριμένο ταξίδι συνέβαλε τελικά στο να ενισχύσει τη νοερή γέφυρα που έχει χτιστεί από την ομάδα της Bovillage (2009) και τους Ambassadors (2019) και τους αντίστοιχους Γάλλους επαγγελματίες.

 

 

«Vive l’artisanat!»

Επαγγελματικά, το ταξίδι ξεκίνησε με την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ανώτατη Εθνική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος της Γαλλίας (ENSMV), ανοίγοντας την προοπτική γι’ ακόμη περισσότερες συνεργασίες στο άμεσο μέλλον, όπου οι Bovillage Ambassadors είχαν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν, αλλά πολύ περισσότερο να δουλέψουν κάτω από την καθοδήγηση του, από τον «Meilleur Ouvrier de France» Xavier Cavagnac, εκπαιδευτή της ENSMV και επικεφαλής του atelier/workshop που στήθηκε από την ENSMV ειδικά για τους Bovillage Ambassadors.

Στην συνέχεια η ομάδα των Ambassadors έχοντας ως κοινό όραμα και στόχο: «Το μέλλον του παραδοσιακού κρεοπωλείου», επισκέφθηκε κρεοπωλεία σε γειτονιές του Παρισιού εκτός κέντρου, χωρίς να παραλείψει βέβαια να επισκεφθεί κι εκείνο ενός παλιού της γνώριμου, του βραβευμένου Romain Leboeuf. Τότε που -τον περσινό Νοέμβριο- είχε ακουστεί δυνατά στην Αθήνα από τον ίδιο, το κεντρικό μήνυμα: «Το επάγγελμα του artisan δεν γνωρίζει σύνορα»!

Την επομένη (τυπικά) μέρα στις 4:00 τα χαράματα, η αποστολή επισκέφθηκε με ειδικό ξεναγό τη μεγαλύτερη αγορά νωπών προϊόντων του κόσμου, την Rungis, έξω από το Παρίσι, που πρακτικά είναι μια αυτόνομη πόλη 12.000 «κατοίκων», στα νότια της πρωτεύουσας. Εκεί ξεναγήθηκε στα τεράστια κτήρια της αγοράς με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται -λογικά- στους +2 βαθμούς.

Την αποστολή πλαισίωσαν οι δημοσιογράφοι των δύο ελληνικών κλαδικών περιοδικών, Meat Place και Meat News, καθώς και ο εκπαιδευτής κρεοτέχνης της γαλλικής Διεπαγγελματικής και επίτιμο μέλος της ομάδας των Bovillage Ambassadors, Luc Perez, ο οποίος και ταξίδεψε από το Montpellier όπου κατοικεί (1.534 χλμ. με επιστροφή) για να είναι κοντά στην αγαπημένη του ομάδα. Η ομάδα της Seagull Space του Θάνου Καρτσόγλου κάλυψε με φωτογραφίες και video το ταξίδι.

 

 

Τέλος, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο Bovillage Ambassador, Γιάννης Χατζηγρηγορίου, -που για προσωπικούς λόγους δεν συμμετείχε στη συγκεκριμένη αποστολή- εκπροσωπήθηκε επάξια από τα υπόλοιπα 9 μέλη των Ambassadors, όντας νοερά σε όλες τις στιγμές μαζί τους.

Αναλυτικά όλα όσα είδαμε, ακούσαμε, μοιραστήκαμε και μάθαμε στο ταξίδι αυτό, οι αναγνώστες του MEAT PLACE θα έχουν την ευκαιρία να τα διαβάσουν στο επόμενο τεύχος του περιοδικού No 118!

You might also like